medjimurjepress@gmail.com

Pohod

udruga ‘Sveti Martin na Muri’ iz istoimene općine i župe, u nedjelju, 22. siječnja 2017., na blagdan svetog Vinka đakona, organizira tradicionalni ‘Vincekov pohod na ‘Venec’ i župni vinograd’.

Svečanost ‘Vincekovog 2017.’ započinje okupljanjem na Trgu Svetog Martina od 13,30 sati, a povorka u 14 sati kreće u pohod svetomartinskom ‘hramu vina’ koji se nalazi na kultnom turističko-gospodarskom ‘Vencu’, gdje potom započinju obredi obrezivanja i blagoslov trsova, degustacija kuhanog vina i uzvišenog svježeg iz župnikovog podruma.

Kobasice, čaj i peciva slijede kao nadopuna gurmanske ponude za ovakve prigode kada se slave i časte sveci koje je radišni hrvatski vinogradar izabrao za zaštitnike.

Anasambl ‘Polanski zvoki’ iz slovenske Velike Polane i KUD ‘Sveti Jeronim’ iz drage, lijepe i vinske Štrigove pjesmom i glazbom, uljepšati će ovaj godinama jedan od najljepših događaja u Općini i Župi Sveti Martin na Muri.

Profesor Dražen Crnčec, predsjednik svetomartinske kulturno-umjetničke udruge poziva sve ljude iz Domovine i Europe na 17. po redu ‘Vincekovo’ u najturističkiju hrvatsku kontinentalnu destinaciju.

(d.c.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*