medjimurjepress@gmail.com

Posjet hrvatskih putničkih agencija Međimurskoj županiji!

Ispred Muzeja „Riznica Međimurja“ u Starom gradu Čakovec održana je danas konferencija za medije povodom studijskog posjeta hrvatskih turističkih agencija koje su razgledati novo uspostavljeni muzej „Riznica Međimurja“ u sklopu projekta Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine.

Izjave za novinare dali su Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Boris Žgomba predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te Matija Posavec, župan Međimurske županije.

Uz njih pressici su nazočili i drugi članovi, njih 17, Upravnog odbora putničkih agencija iz Hrvatske, ali i inozemstva. Sve njih dvodnevni posjet dovela je nekada direktorica TZ Grada Čakovca Ivana Maltar.

Kako je istaknuo Rudi Grula, Međimurje je nizom projekata zakoračilo u kulturni turizam.Tome svakako pridonosi RIZNICA MEĐIMURJA koja će se u punom sjaju otvoriti do kraja lipnja.

Tomislav Frain naglasio je koliko je Međimurje napredovalo od kada je posljednji puta bio u ovom kraju. Usporedio je turističke podatke s 2019.godinom i prvih pet mjeseci ove godine. Tu je Međimurska županija na 84% što je daleko ispred svih ostalih u Hrvatskoj, posebno kada se govori o domaćim turistima.

Boris Žgomba iz Unilaina kazao je kako je ono što je vidio u Međimurju fascinantno. Ono što je sad važno stavljanje je Međimurja na turističku kartu svijeta. Zahvaljujući predradnjama, Međimurska županija stvorila je sve potrebne infrastrukturne zahvate.

Župan Posavec rekao je kako se nalazimo na prostoru ne samo međimurske, već hrvatske i europske povijesti. Ovaj prostor velika vrijednost u kulturnoj baštini cijele Hrvatske koji može brendirati i našu regiju, ali i državu na svjetskom tržištu, Ovdje se dogodilo veliko ulaganje u kulturnu baštinu Međimurja, jer Fortifikacija i obnova ovog zdanja je projekt koji otvara širom vrata svim turistima i namjernicima.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*