Međimurje Press
Turizam

Predstavljeni rezultati Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije za 2021.

Čak 44 prijava, pristiglo je na Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije za 2021. godinu

 

Povodom predstavljanja rezultata ovog Javnog poziva u petak, 12. studenog 2021. godine, u Međimurskoj palači turizma održana je konferencija za medije na kojoj su govorili zamjenik župana Josip Grivec, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula te u ime dobitnika sredstava Zdravko Lajtman.

Prošla i ova godina bile su iznimno zahtjevne za turističke djelatnike, no oni su to razdoblje, uz daljnje građenje imidža Međimurja, dodatno iskoristili za ulaganja koja prate smjer daljnjeg razvoja međimurskog turizma. Tako je naglasak slavljen na zeleno, održivo, energetski učinkovito i kvalitetno, zadovoljno je istaknuo Grula. Među ostalim, dodijeljena su i sredstva za OPG Mohokos koji će ih utrošiti za dobivanje EU Ecolabel certifikata te će njihova kuća za odmor biti prvi smještajni objekt u Hrvatskoj takve vrste.

Premda turizam nije dominantna djelatnost za Međimursku županiju, bilježi se njegov rast po stopi od 15% godišnje, rekao je zamjenik župana Josip Grivec te dobitnicima bespovratnih sredstava čestitao na uspješnom apliciranju na natječaj kao i na naporima i kreativnosti koje ulažu u daljnje obogaćivanje turističke ponude Međimurja.

Inače, na Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije za 2021. godinu od 44 pristigle prijave, prihvaćeno je 29 projekata, pojasnio je pročelnik Radanović. S obzirom na županijski fond od 400.000 kuna te odobrene projekte, u turizam Međimurske županije bit će uloženo dodatnih 8,4 milijuna kuna, dodao je Radanović.

S obzirom da ovakav oblik bespovratnih potpora Međimurska županije provodi već 10 godina, kroz to razdoblje u razvoj 135 novih turističkih projekata uloženo 2, 8 milijuna kuna županijskih sredstava.

(kš)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja