medjimurjepress@gmail.com

Projekt „Amazon of Europe bike trail“

U razdoblju od 11. do 13. veljače u Svetom Martinu na Muri, Turistička zajednica Međimurske županije je bila domaćin 5. sastanka u sklopu Amazon of Europe bike trail projekta. Na sastanku su sudjelovali projektni partneri iz 5 zemalja (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija).

Prisutne partnere pozdravile su zamjenica župana Sandra Herman te Jelena Berečić u ime LifeClass Termi Sveti Martin. Zamjenica župana je naglasila da Turistička zajednica Međimurske županije kontinuirano ulaže u razvoj biciklističke infrastrukture te je istaknula važnost Amazon of Europe bike trail projekta za daljni razvoj cikloturizma u Međimurju.

Projekt je započeo 01.06.2018. i traje 36 mjeseci, odnosno do 31.05.2021. Na projektu sudjeluje 14 partnera, a ukupan iznos projekta je 3.176.000,00 EUR, među kojima se na Turističku zajednicu Međimurske županija odnosi 175.000 eura, od kojih 85% pokriva Europski fond za regionalni razvoj.

Cilj projekta je održiv ekonomski razvoj regije baziran na valorizaciji prirodnih i kulturnih resursa kroz uspostavu zajedničkog rješenja za održiv biciklistički turizam na području rijeka Mure, Drave i Dunava (Europska Amazona), sa naglaskom na očuvanje prirode.

U sklopu događanja održan je niz radionica i evaluacija aktivnosti u proteklom razdoblju te se raspravljalo o predstojećim aktivnostima razvoja biciklističke rute s posebnim naglaskom na postavljanje infrastrukture duž cijele Amazon of Europe biciklističke rute. Projektni posjet zaokružen je studijskim obilaskom Mlina na Muri, skele te moderne interaktivne etnografske zbirke „ Jen den v živleju mlinara Franca Žalara.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*