medjimurjepress@gmail.com

Svjetski dan turizma u Čakovcu

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – WTO) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu, Španjolska, 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Određivanje obilježavanja Svjetskog dana turizma prigodno je i zbog činjenice što se radi o kraju glavne (ljetne) sezone na sjevernoj hemisferi i o početku glavne sezone na južnoj hemisferi. Ove će godine Svjetski dan turizma biti obilježen temom „Održivi turizam, instrument razvoja“ (Sustainable Tourism, a Tool for Development).

S obzirom da želimo da što više građana dođe u centar grada i posjeti nas na našim štandovima, odlučeno je da se Svjetski dan turizma u Čakovcu obilježi u petak, 29. rujna 2017. godine. Turistička zajednica grada Čakovca, u suradnji sa TZ Međimurske županije, TZG Prelog, TZG Mursko Središće, TZO Sveti Martin na Muri, TZO Štrigova i TZO Nedelišće, taj će dan, u razdoblju od 10 do 13 sati obilježiti Svjetski dan turizma u Čakovcu predstavljanjem ponude i djelovanja pojedine turističke zajednice pa stoga pozivamo sve građane i posjetitelje da dođu u centar grada, ispred Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca i zajedno s nama obilježe dan naše djelatnosti.

(Boška Ban Vlahek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*