Svjetski sportski događaji u cvjetnjaku Hrvatske – Međimurje 2018

NIZ VELIKIH SPORTSKIH DOGAĐANJA SVJETSKOG KARAKTERA U TERMAMA SVETI MARTIN TIJEKOM IDUĆE GODINE

Popunjeni kapaciteti hotela u Termama Sveti Martin danas su uzrokovali da se press konferencija povodom svjetskih sportskih događanja na tom mjestu održi na otvorenom, u oazi golf igrališta. Ne slučajno, jer prema riječima Branimira Blajića, Terme doživljavaju drugu mladost, a to znači da su tijekom godine ostvarili 117.000 noćenja ili 50% povećali prihod, a to je opet čak četiri puta više no 2014.godine. Terme su ujedno sklopile ugovore s niz državnih reprezentacija koje dolaze u Međimurje na pripreme.

U uvodu predstavljanja sportskih događanja u narednoj godini, nakon iskazane maksimalne podrške, župan Matija Posavec istaknuo je kako je slijedeća godina trenutak koji obilježava Međimursku županiju i time jača identitet regije i kontinentalne Hrvatske. Iskoristio je priliku i naglasio kako tri kontinentalne županije u njoj bilježe znatan rast noćenja, a to su Karlovačka, Krapinsko-zagorska i Međimurska sa čak 18% povećanja.

Današnji prezenteri 6 različitih svjetskih sportskih natjecanja koji će se održati u Međimurju bili su uz Branimira Blajića koji je najavio 5000 noćenja u siječnju tijekom EUROPSKOG RUKOMETNOG PRVENSTVA koje se igra u Hrvatskoj  i od kojih je jedna skupina (D) u Varaždinu i u kojoj igraju Španjolska, Danska, Češka te Mađarska, Pavo Vlahek i Dražen Janković izbornik ženske trkačke reprezentacije koji su ponukani uspjehom naše ženske ultramaratonske reprezentacije u Španjolskoj, najavili SVJETSKO PRVENSTVO U TRČANJU NA 100 KILOMETARA (08.rujna) sa ukupno 500 natjecatelja sa svih kontinenata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EUROPSKO DISC GOLF PRVENSTVO koje će trajati 4 dana, najavio je Dinko Šimenc, najavivši 200 igrača i igračica iz 20 zemalja. Za tu priliku trebati će se urediti elitni teren koji bi ostao nakon prvenstva i biti jedini u Srednjoj i Južnoj Europi.

Zlatko Pfeifer najavio je 11. SVJETSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU NA PLOVAK (za veterane i invalide), na koje dolazi između 300-400 natjecatelja, a lokacije su Žabnik, Podturen,dok je rezervna staza Selnica.

Ronald Redjef državni stolnoteniski reprezentativac najavio je kronološki niz natjecanja u tom sportu u Termama Sveti Martin, koji je u neku ruku već postao dom stolnotenisačima. Uz niz prvenstvenih susreta, najavio je odražavanje kampova za mlade stolnotenisače.

Sva sportska događanja u slijedećoj godini iziskuju uz dobru organizaciju i pojačana novčana ulaganja, osobito u disc golf stazu i svjetskog prvenstva u trčanju, a kreću se u vrijednosti do pola milijuna kuna. Direktor Termi Branimir Blajić tom je prilikom naglasio kako očekuje pomoć šire društven zajednice, ali i potencijalnih sponzora.

U svakom slučaju, ovaj dio Međimurja tijekom iduće godine obarati će rekorde u broju noćenja, a sportski događaji dati novu vrijednost turističkim potencijalima Međimurske županije.

(R.Dobošić)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*