Turistički rezultati Europskog rukometnog prvenstva

Uniline na EURU 2018 premašio sva očekivanja

 ”Premda finaliziramo sve podatke i analiziramo postignuto, već sada možemo reći da je Europsko prvenstvo u rukometu EURO 2018 nadmašilo sva, kako hrvatska turistička tako i naša poslovna očekivanja na samom početku turističke godine. Pozitivni efekti ostvareni su u svim segmentima – od broja noćenja do broja ljudi koji su aktivno pratili EURO 2018 kampanju na Unilineovoj Facebook stranici Uniline Croatia”, izjavio je Ranko Petrović, izvršni direktor Europcar-a i logistike Unilinea, službene putničke agencije EURA, a ujedno i vodeći čovjek Unilineovog operativnog tima za ovogodišnje najveće međunarodno sportsko događanje u Hrvatskoj.

Zapažena FB navijačka kampanja

Poticajna kampanja i nagradni natječaj, kojim je Uniline sretne dobitnike vodio na utakmice u svim gradovima održavanja prvenstva dosegla je brojku veću od 900 tisuća aktivnih korisnika Facebook i Instagram društvenih mreža. To je i više nego optimalan učinak budući da je, prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj 1,9 milijuna FB korisnika, a u svijetu više od 2 milijarde.

Što se poslovnih efekata tiče, Uniline je u zimskom razdoblju ostvario više od 31 tisuće noćenja i to u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, čemu su između ostalih, najviše doprinijeli skandinavski, njemački i makedonski navijači. Unilineov operativni tim se brinuo o transferima, prijevozu te smještaju za više od 1.200 službenih osoba prvenstva, posebice 500 sportaša iz 16 europskih zemalja, a potom i članova stručnih timova i sportskih dužnosnika pojedinih nacionalnih Saveza, Europske rukometne federacije (EHF), predstavnika medija i sponzora te navijačkih skupina.

Generator cjelogodišnjeg turističkog poslovanja

„Sukladno dinamici događanja, logistiku je u konačnici obavljalo gotovo stotinu Unilineovaca, što turističkih operativaca što vozača, koji su pak na raspolaganju imali flotu od 60 osobnih vozila i kombija te 25 autobusa. Uniline se pokazao kao izvrstan organizator smještaja i transfera, za što je dobio i pohvale od vrha EHF-a. Gledajući prizore švedskih navijača na splitskoj rivi u kratkim rukavima ili norveških kako pak ispijaju kavu na suncu na obali u Poreču, dalo se lako zaključiti da je sportski turizam sa svoje tri sastavnice – turizmom sportskih događanja, turizmom sportskih uspomena i aktivnim sportskim turizmom – još jednom jasno pokazao da može biti jedan od ključnih generatora dolazaka i potrošnje za hrvatsko cjelogodišnje turističko poslovanje,” zaključio je Petrović.

(Jelena Tenčić)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*