Turističko vijeće Turističke zajednice Međimurske županije održala 6.sjednicu

Pod predsjedanjem zamjenice župana Sandre Herman, danas je u Maloj vijećnici Međimurske županije održana 6. sjednica Turističkog vijeća TZMŽ. Na dnevom redu usvajali su se rezultati ostvarenja planova i financijsko izvješće za 2015.godinu.

U svakom slučaju postignuti ciljevi u prošloj godini  nadilaze zacrtane planove. Kako Međimurska županija ima za cilj promicanje turističkih proizvoda, rezultati na osnovu tog pokazatelja, najavljuju još uspiješniju 2016.g.

Premam pokazateljima u 2015.g., zabilježen je rast u turizmu od 14,4% u odnosu na godinu ranije, od čega samo dolazaka u naš kraj 17%. Povećan je i priliv stranih gostiju i to za 23% i to najviše iz Slovenije i Austrije. Na tome su najviše uz TZMŽ radili Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri i Toplice Sveti Martin. Aktivnosti koje su posredstvom visokog ulganja i učinka PR-a polučili, svakako su vezani prvenstveno za  cikloturizam i enogastronomiju ovog kraja.

Sve to nije slučajno pa ni ukupno 38 nagrada koje su turistički djelatnici Međimurja “pokupili” u zemlji i inozemstvu. Stoga nije bilo teško danas jednoglsno prihvatiti izvješća koja su podastreta pred Turističko vijeće Međimurske županije.

Za kraj spomenimo podatak da je u 2015.godini,  prihod ostvaren od turizma u našoj županiji iznosio 2,1 milijuna kuna.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*