medjimurjepress@gmail.com

Tvrtka b.t.c. iz Nedelišća dobila 7,6 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas prve 23 Odluke o financiranju projektnih prijedloga poduzetnicima koji su pozitivno ocijenjeni i najviše rangirani u sklopu Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“. Vrijednost predmetna 23 projekta je 276 milijuna kuna, od čega je 161 milijuna kuna iznos bespovratnih potpora, dok će najuspješnijim, pozitivno evaluiranim projektima unutar samog Poziva biti dodijeljeno ukupno 989,5 milijuna kuna. Odluku o financiranju dobila je i tvrtka b.t.c. d.o.o. iz Nedelišća za projekt pod nazivom „Razvoj sigurnosno autorizacijskog sustava u digitalnom prijenosu podataka“. Ukupna vrijednost projekta je 11 milijuna kuna, dok je iznos bespovratne potpore 7,6 milijuna kuna.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a namijenjena su razvoju novih proizvoda, usluga, tehnologija ili poslovnih procesa, te povećanju privatnih ulaganja u segment istraživanja i razvoja kroz suradnju s drugim partnerima iz znanstvene i akademske zajednice.

Početak ovih projekata predstavlja novi val investicija koje su nam u trenutnim okolnostima prijeko potrebne kako bi se što prije vratili na stope gospodarskog rasta i oporavka. To je ujedno nastavak naših kontinuiranih napora za podizanjem inovativnosti i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva kroz ulaganja u znanost, nove tehnologije i inovacije. Gotovo svi projekti koje smo do danas sufinancirali predstavljaju suradnju znanosti i gospodarstva, a upravo takva suradnja i komercijalizacija znanstvenih rezultata podignut će Hrvatsku na međunarodnoj ljestvici konkurentnosti“, naglasio je ministar Horvat.

Tvrtka b.t.c. d.o.o. uložit će dobivena sredstva u razvoj sigurnosno autorizacijskog sustava u digitalnom prijenosu podataka koji omogućuje usklađivanje trenutnih transakcijskih sustava za razmjenu financijskih, digitalnih i drugih informacija i podataka između poslovnih klijenta koji koriste takve sustave i financijskih institucija u Republici Hrvatskoj, regiji, EU, odnosno globalno. Projekt će trajati 36 mjeseci, a rezultirat će softwareom koji omogućuje usklađivanje poslovnih procesa po PSD2 regulativi EU i PCI regulativi globalno u svrhu razvoja novih poboljšanih ICT financijskih sustava sigurnosti financijskih institucija.

Svi ovi projekti pokazuju kako su naši poduzetnici itekako spremni za nadolazeće izazove koje pred nas stavlja budući proračun EU, putem Višegodišnjeg financijskog okvira, koji će glavni fokus staviti na digitalnu transformaciju, nove ekološki prihvatljive tehnologije i održivo gospodarstvo“, rekao je zaključno Horvat i najavio kako je cilj ove Vlade već početkom idućeg mandata otvoriti natječaj IRI 3.

Poduzetnici iz Međimurske županije od 2015. godine do sada povukli su 234 milijun kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u tom razdoblju financirano je sveukupno 180 projekata za povećanje razvoja novih proizvoda i usluga, izgradnju proizvodnih kapaciteta, poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti, inovacije, internacionalizaciju poslovanja, razvoj poslovne infrastrukture, certifikaciju proizvoda i dr.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

javnost@mingo.hr

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*