medjimurjepress@gmail.com

Vlada RH najvećim hrvatskim gradovima dodijelila 345 milijuna eura

Predsjednik Vlade: Najvećim gradovima na raspolaganju 345 milijuna eura za prioritetne projekte i zapošljavanje

U okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ o dodijeljenim sredstvima sporazum su potpisali gradonačelnici Zagreba Rijeke, Osijeka, Zadra, Slavonskoga Broda, Pule, te povjerenica Vlade za Split.

„Grad Zagreb ovim sporazumom dobiva na raspolaganje 126 milijuna eura, Split 54 milijuna eura,  Rijeka 49 milijuna eura, Osijek 39 milijuna eura, Zadar 27 milijuna eura, Slavonski Brod 24 milijuna eura te Pula 25 milijuna eura, a sredstva se dodjeljuju temeljem broja stanovnika u pojedinom gradu“, pojasnila je ministrica Gabrijela Žalac.

Tom prigodom predsjednik Plenković kazao je kako je ovo potpisivanje još jedna potvrda korisnosti i konkretnosti korištenja europskih sredstava. Ovoga puta riječ je o tri različita fonda –  Fond za regionalni razvoj, Kohezijski fond i Socijalni fond.

„Naši najveći gradovi dobivaju na raspolaganje 345 milijuna eura kako bi financirali prioritetne projekte i unaprjeđivali razvoj najvećih jedinica lokalne samouprave koje su u mnogim aspektima i generatori gospodarskog razvoja u Hrvatskoj“, istaknuo je Plenković.

Izrazio je uvjerenje da će ovo potpisivanje biti i poticaj za nadolazeće godine, kada je riječ o korištenju europskih sredstava. „Ovo potpisivanje je dobar primjer kako se sredstva prelijevaju na velike gradove“, zaključio je Plenković.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*