Međimurje Press
Gospodarstvo

XIII. Savjetovanje za uzgajivače svinja u Republici Hrvatskoj

24. i 25.  svibnja 2017., LifeClass terme, Toplice Sveti Martin, Sveti Martin na Muri

Savjetovanje za uzgajivače svinja je dvodnevni edukativni program u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske na kojemu će biti predstavljene aktualnosti u svinjogojskoj proizvodnji, provedba mjera iz programa ruralnog razvoja, kao i uspostava slijedivosti svinjogojske proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Gost predavača iz Austrije predstavit će razvoj proizvođačke organizacije Styriabrid, a sudionici će imati priliku čuti iskustva osnivača prve proizvođačke organizacije u sektoru svinjogojstva u Hrvatskoj.

Teme ovogodišnjeg Savjetovanja obuhvaćaju i područje zdravlja i hranidbe svinje, kvalitete svinjskog mesa, uvjete za preradu mesa na gospodarstvu podrijetla, a prikazat će se postupak revitalizacije hrvatskog uzgoja mangulice, nužnost za stvaranjem proizvodnog tipa teške svinje, te mogućnosti i potencijali za uspješnu svinjogojsku proizvodnju.

Savjetovanje je prvenstveno namijenjeno informiranju uzgajivača svinja, te svih zainteresiranih za svinjogojsku proizvodnju, u cilju međusobne razmjene iskustava i sklapanja poslovnih odnosa.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja