Zadovoljstvo tisuću međimurskih lovaca

Lovački savez Međimurske županije održao je svoju redovnu Skupštinu na kojoj je, uz uobičajeni dnevni red, podijelio priznanja, plakete i povelje zaslužnim pojedincima za razvoj lovstva u Međimurju.
Aktivnosti Lovačkog saveza tijekom ove godine bile su bazirane na obrazovanju lovaca, razvoju lovne kinologije, lovnog streljaštva, njegovanje lovne etike i običaja te zaštite prirode i ljudskog okoliša na prostoru Međimurske županije.

Kako ističe predsjednik Lovačkog saveza Ljubomir Grgec, broj članova se s početka 2018.godine povećao s 906 na 928 lovaca u 22 lovačka društva. „Ova je godina bila izazovna. Nastojanja lovaca da riješe dugogodišnji problem plaćanja šteta nastalih od naleta vozila na divljač dobilo je svoj epilog sklapanjem zajedničke police osiguranja zbog čega je lovozakupnicima olakšano poslovanje jer im više ne prijete likvidacije zbog enormnih šteta koje su morali isplaćivati vozačima. Novim Zakonom o lovstvu više se ne zahtijeva liječnički pregled svake pete godine te donosi mnogo novosti u rad lovaca i lovoovlaštenika.“, dodao je Grgec.

Članovi Skupštine Lovačkog saveza istaknuli su aktivnu i uspješnu suradnju s Međimurskom županijom koja je izlazila u susret rješavajući probleme koji opterećuju razvoj lovstva. Ta suradnja očekuje se i naredne godine s obzirom na to da novi Zakon predviđa povrat lovozakupnine lovačkim društvima od svega 10% umjesto dosadašnjih 60%. Pozitivna suradnja je i s Policijskom upravom Međimurskom, osobito na suzbijanju krivolova.

U ime Policijske uprave Međimurske čestitke lovcima uputio je Krunoslav Gosarić, dok je župan Matija Posavec zahvalio na kvalitetnoj suradnji rekavši kako će u okviru mogućnosti i iduće proračunske godine aktivno podupirati program Lovačkog saveza i lovačkih društava.

Sjednica Skupštine ujedno je bila i prilika za osvrt na rezultate u lovnom streljaštvu u kojima je posebno istaknuta činjenica da su međimurski lovci dvostruki državni prvaci. Plakete za taj uspjeh primili su Ivica VargaMladen SrnecJosip ŠoštarićDanijel RukljačBranko Breglec i Dean Horvat.

Veteranska priznanja za 50 godina neprekidnog lovačkog staža, Povelju Nikole Šubića Zrinskog za doprinos u razvoju međimurskog lovstva te Povelju za dugotrajno članstvo i vjernost Hrvatskog lovačkog saveza primili su:Ivan PosavecStanko PfeiferStjepan KolarićJosip VargaStjepan HudičekStjepan VodušekBožidar JotićFranjo Glogovec i Ivan Blagus.

Plaketu za razvoj lovne kinologije primio je Danijel Rukljač za osvojeni kup Svetog Huberta u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza te osvojeni kup u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza.
Svečanost su oplemenili lovački rogisti.

(eg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*