Međimurje Press
Gospodarstvo

Zagrebačka pivovara objavila prvo izvješće o održivosti!

Zagrebačka pivovara objavila je prvo izvješće o održivosti kojim, kao vodeći proizvođač piva na domaćem tržištu i članica globalne grupacije Molson Coors Beverage Company (MCBC), želi dodatno potvrditi svoju predanost odgovornom, transparentnom i održivom poslovanju.

Više od 1,8 milijuna hektolitara piva proizvedeno je u Zagrebačkoj pivovari 2021. godine uz smanjenje potrošnje toplinske energije za više od 417 tisuća kWh i električne energije za više od 100 tisuća kWh. Prošle godine zabilježena je i manja potrošnja vode od 3,19 hektolitra po hektolitru proizvedenog piva, što je najbolji rezultat među europskim pivovarama iz Molson Coors grupacije, a u planu je do 2025. dodatno smanjiti potrošnju vode na ispod 2,9 hektolitra po hektolitru piva. Upravo su voda i energija dva najvažnija resursa u proizvodnji piva pa kompanija kontinuirano pronalazi načine za smanjenje i održivu upotrebu energenata.

Među prioritetima koje si postavljamo za naredno razdoblje, uz strateško upravljanje kako bi u svim segmentima poslovanja bili što održiviji, posebno se izdvaja još jači fokus na okolišne teme, osobito u povećanju udjela energije iz obnovljivih izvora te smanjenju emisije CO2“, istaknula je Alina Ružić (na fotografiji), članica Uprave Zagrebačke pivovare i direktorica za pravne i korporativne poslove.

 
Cjelovito izvješće možete pronaći na stranicama Zagrebačke pivovare.
Andreja Bratić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja