medjimurjepress@gmail.com

Zahtjev za odgodu rokova pri predaji završnih računa za 2019. godinu

Računovotkinja Mirela Relković iz Nove Gradiške poziva kolege iz struke, poduzetnike i obrtnike da potpišu peticiju

Period u kojem je sve građanstvo lijepe nam naše ima ograničenog kretanja, a tisuće su u samoizolaciji, te su stotine zaražene Covid-19 virusom, jasno je da gospodarstvo ne stagnira, već rapidno propada. Domino je to efekat koji će naposljetku pogoditi i zadnji red kockica, koji još uvijek živi u uvjerenju da je to za njih neostvarivi scenario. Tko još sam sebi nije odgovorio na pitanje o kome se to radi, odgovor daje struci poznata računovotkinja Mirela Relković iz Nove Gradiške, koja javno izlazi pred Ministar Marića s apelom o odgodi rokova pri predaji završnih računa.

Gospođa Relković svoj zahtjev napisala je u blogu Proknjižime.com na kojem tjedno obrađuje teme iz struke. U blogu Relković navodi: „Danas tražim od svih privatnika da stanete uz našu struku… svi Vi koji imate svoje tvrtke i obrte – zahtijevam da nas podržite!

PODRŽITE NAS U NAŠIM NASTOJANJIMA ZA ODGODOM ROKOVA PRI PREDAJI ZAVRŠNIH RAČUNA ZA 2019.GODINU!

Peticiju potpišite klikom na ovdje

Ne radio se o tome da završni računi nisu gotovo spremni jer nije završni račun neka nova aktivnost za nas… Za nas je novost što su u samo tjedan dana primjene mjera HZZ-a i samom pojavom Covida-19 stigle i nove obveze u smislu obavljanja pripreme dokumentacije, kako one koji su prisilno zatvoreni odlukom stožera civilne zaštite tako i one kojima je promet naglo smanjen s obzirom na koronavirus. Naravno da uz Mjere HZZ-a nismo odradili sve – pokušali smo zajedno s vama, dragi moji poduzetnici, izboriti se za tu mizeriju od 3.250,00 kuna, a morali smo odraditi i zahtjev za odgodu doprinosa… A vjerojatnost da se pojavi još neki novi obrazac, npr. od sutra – je velika. „

Relković se obratila i Ministru financija riječima „Pa Ministre dragi mi smo sada u četvrtoj fazi predaje raznih završnih računa! Prve smo odradili do 15.01. – za sve koje plaćaju porez po paušalu, do 31.01. za sve zajedničke obrte, do 28.02. za sve one koji porez plaćaju po ostvarenom dohotku.. Ništa se značajno u ovim uvjetima ne bi narušilo da se rok pomakne do 30.06. – ionako do tada imamo obvezu za sve napraviti i javnu objavu izvješća i nije mi jasno kako u drugim državama banke ne trebaju te izvještaje jer je svagdje upravo taj rok prolongiran? U nekim državama za tri, a u nekima i za više mjeseci.“

Oštro je završtila Relković i savjetovala Ministru da reže troškove, dok je sve kolegice, kolege, poduzetnik i obrtnike pozvala na potpis peticije za odgodu rokova pri predaji završnih računa za 2019. godinu. Peticiju možete potpisati klikom na ovdje.

Mirela Relković

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*