“Zaželi – program zapošljavanja žena”

U prostorima Vukovarsko – srijemske županije  ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić je uručio 18 novih ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Svečanosti potpisivanja i uručivanja ugovora prisustvovali su i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, mag.iur.  potpisala je ugovor za provođenje projekta  „Želim – pomoć dijelim“. Riječ je o dosad najvrednijem projektu odobrenog udruzi koji se  financira iz Europskog socijalnog fonda, u vrijednosti  nešto višoj od 4.200.000,00 kuna. Projekt traje 30 mjeseci.

Ovim projektom osigurati ćemo uslugu pomoći u kući za više od 90 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije kojima je takva pomoć neophodna.

Cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u lokalnoj zajednici, jačanje njihovog radnog potencijala te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom ćemo osigurati  povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika projekta, potaknuti ćemo njihovu socijalnu uključenost te prevenirati njihovu preranu institucionalizaciju.

Ovim projektom omogućiti ćemo i trajnije rješenje problema  nezaposlenosti kod žena i to ne samo u dužem zapošljavanju (24 mjeseca) nego i unaprjeđivanju njihovih potencijala na tržištu rada, provedbom verificiranih programa osposobljavanja za odrasle.

Ovaj projekt predstavlja iznimno veliki pomak  u radu udruge. Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove kao i za korisnike s područja partnera na projektu.  Partneri na projektu su Općina Podturen i Općina Orehovica.  Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Čakovec.

(Katarina Drk)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*