medjimurjepress@gmail.com

Želim vratiti taj novac državi!

ZBRDA ZDOLA

ZA SPAS RADNIH MJESTA STIGLA LOVA BEZ UGOVORA S PODUZETNICIMA. ČUDNA SMO MI DRŽAVA.

Sanela Kraus Judi, vlasnica osječkog frizerskog salona svoju neobičnu situaciju je objavila u grupi Inicijativa Glas poduzetnika i ispala je da nije jedina kojoj je na račun sijelo više novca nego što je trebalo.

Prijavila je svoju radnicu za pomoć države od 3250 kuna. I već u četvrtak su sjeli novci na račun. Ali ne 3250 kuna nego dvostruko viši iznos: 6500 kuna, ispričala je za 24sata.   – Novci su sjeli i za moju radnicu i za mene. Ja sebe uopće nisam prijavila za državnu pomoć jer sam na bolovanju zbog djeteta i već primam naknadu za to, pa ne trebam dobiti i naknadu za očuvanje radnih mjesta – kaže Sanela. – Želim vratiti taj novac. On nije moj. Ali nitko mi se ne javlja u Zavodu za zapošljavanje, nisu mi odgovorili ni na mail – ispričala je.

No, javili su se i drugi s istim problemom.   – Imam istu situaciju. Na bolovanju sam, a dobila sam novac za sebe iako se nisam prijavila. Od viška glava boli. Treba to držati na računu jer će trebati vratiti – napisala je poduzetnica Neda.   Javila se i treća poduzetnica koja je na porodiljnom dopustu i isto nije tražila novac za sebe, nego za tri radnice.   –  Iako nisam navela sebe, dobila sam novac. Zvala sam HZZ i rekli su mi da imaju dosta prigovora, ali da će to rješavati iza 10. travnja, te da ostavim novac na računu, a iznos će biti umanjen za isplatu za travanj. Za svaki slučaj sam poslala i mail da ima pisani trag i da mi nitko ne može prigovoriti da sam htjela uzeti te novce – napisala je poduzetnica Marina.

Zahvalili bi se svima koji žele vratiti novac jer znaju da su dobili više nego su tražili. Za to nema potrebe, ali neka ostave novac na računu za plaću za travanj. Jer tijekom ovog mjeseca ćemo sa svima potpisati ugovore. Problem više uplate ćemo riješiti prijebojem jer će većina koristiti mjere i za travanj – poručili su iz Ministarstva rada.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*