medjimurjepress@gmail.com

15. susret Dječjih gradskih i općinskih vijeća

15. susret Dječjih gradskih i općinskih vijeća

U organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, Grada Velika Gorica i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u Velikoj Gorici je održan 15. Susret Dječjih gradskih i Općinskih vijeća Hrvatske. Među mnogobrojnim dječjim vijećima s područja cijele zemlje, svoje je predstavnike imao i Grad Čakovec koji već 14 godina nosi titulu Grada prijatelja djece.

Na dvodnevnom susretu održanom u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, tako su sudjelovale Marija Hegeduš Jungvirth, članica Koordinacijskog odbora Grad Čakovec – prijatelj djece te ujedno i članica Središnjeg odbora te članice Dječjeg vijeća Grada Čakovca, Dorja Vincek (dječja gradonačelnica Čakovca), Zoe Rajher i Anđelina Jakopić, uz voditeljicu Dječjeg vijeća Katarinu Pahek Čajić. Njima se pridružio i Igor Mesarić, voditelj Odsjeka za društvene poslove pri Upravnom odjelu za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca.

Tema ovogodišnjeg programa Susreta bila je „Kako i zašto učiti o medijima?, a nakon svečanosti otvorenja održan je zanimljiv panel na kojem su djeca postavljala pitanja i raspravljala uz stručnjake iz tematskog područja, novinare, predstavnike Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Ureda Pravobraniteljice za djecu, Škole medijske kulture dr. Ante Peterlić, ali i samog gradonačelnika Velike Gorice, Dražena Barišića. Na panelu se govorilo o utjecaju današnjih medija i medijskih sadržaja na život i svakodnevicu djece i mladih, ali i o njihovom sudjelovanju u kreiranju dostupnih sadržaja na internetu.

Drugog dana Susreta, predstavljene su dobre prakse iz područja medijske pismenosti sudionika susreta i domaćina te su održane radionice za djecu i njihove voditelje. U sklopu Susreta mogla se razgledati i Putujuća izložba „Konvencija o pravima djeteta“, autora skupine učenika iz Srednje škole Petrinja. Mlade predstavnice Grada Čakovca, sa Susreta su se vratile bogatije za nova znanja i iskustva, sklopivši nova prijateljstva i uvjete za buduću suradnju s vršnjacima te voditeljima Dječjih vijeća iz cijele Hrvatske.

(K.Štebih)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*