1. 752.196,60 kuna za obnovu Dječjeg vrtića „Pčelice“ u Ivanovcu

Grad Čakovec je na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Podmjera 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.“, prijavio projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Pčelice u Ivanovcu. Ovih dana u Grad je došla Odluka rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu, kojim je za ovaj projekt dodijeljeno 1.752.196,60 kuna.

Ovo je 80 posto potrebnih sredstava namijenjenih za rekonstrukciju vrtića i dogradnju jedne dodatne jedinice za boravak djece, ulazni prostor, sanitarni čvor te natkrivanje terase. Ukupna vrijednost projekta je 2.062.128,20 kuna, a uključuje i nabavku namještaja, opreme i didaktičkih materijala.

Ovo je još jedan vrtić u nizu kojem je dio ustanova kojima je osnivač Grad Čakovec, a koji će biti obnovljen ili dograđen sredstvima iz europskih fondova. Početkom ove godine završena je energetska obnova vrtića „Mrav“ u Mačkovcu, a pred završetkom su radovi na dogradnji „Maslačka“ u Čakovcu.

Potpisivanje ugovora planirano je za početak iduće godine, nakon čega slijedi procedura odabira izvođača te početak radova.

(David Vugrinec)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*