13. Križni put župe sv. Antuna Padovanskog, Čakovec – Jug

KRIŽNI PUT „OD PILEKA DO PILEKA“ ŽUPE ČAKOVEC – JUG

u povodu križnoga pute župe sv. Antuna Padovanskog, Čakovec – Jug pod geslom od „Od pileka do pileka“ pozivamo Vas na:

13. KRIŽNI PUT ŽUPE ČAKOVEC – JUG

koji će se održati na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 14. travnja 2019. u 15,oo sati te će kroz 14. postaja proći kroz sve dijelove župe Čakovec – Jug

Na Cvjetnicu će i ove godine biti organizirani križni put po ulicama čakovečkoga Juga. U 15,oo sati se okupljamo na Trgu sv. Antuna Padovanskog. Nakon uvodne molitve procesija kreće prema Preloškoj ulici do prvog raspela – pila. Tako će nam pilovi u župi biti mjesta postaje križnog puta. U Preloškoj ulici imamo raspelo na početku ulice, zatim pil Presvetog Trojstva pa sv. Mihaela i „Križno drevo“ na kraju Preloške ulice. Po zaobilaznici nastavljamo do raspela u ulici Milke Trnine pa do kapelice u ulici Matije Gupca i po Putjanama do Presvetog Trojstva i Bezgrješne, raspelo na raskršću ulice Josipa Bedekovića i Jurja Križanića. Slijedi pil „Križno drevo“ u Kalničkoj, zatim idemo Dragutina Tadijanovića – tu će biti uskoro postavljen pil bl. Alojzija Stepinca, raspelo na raskršću Zagrebačke i Kolodvorske ulice, te se vraćamo ulicama; Zagrebačkom, Dravskom, Vatroslava Lisinskog, Zinke Kunc – kod teniskog igrališta biti će postavljen u lipnju ove godine pil sv. Josipa. Završetak je na Trgu sv. Antuna Padovanskog.

Pozivamo sve vjernike da se pridruže našem križnom putu „Od pileka do pileka“ i da u što većem broju molitvom i pjesmom pratimo Krista na križnom putu kroz našu župu, osobito u 20. godišnjici naše Župe, jer je to svjedočenje vjere u Boga i Isusa Krista koji nas je ljubio i ljubi pravom ljubavlju.

Organizator je župa sv. Antuna Padovanskog, Čakovec-Jug.

fra Tomislav Božiček

župnik

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*