5. sjednica Dječjeg vijeća Grada Čakovca

Danas je održana 5. sjednica Dječjega gradskog vijeća Grada Čakovca.

Nakon pozdravnoga govora dječjega gradonačelnika Lovre Horvata sjednica je započela pitanjima i prijedlozima vijećnika upućenima gradonačelniku Stjepanu Kovaču.

Garderobni ormarići bit će, prema riječima gradonačelnika Kovača, postavljani po školama postepeno tijekom sljedećih godina jer je ukupan trošak za sve učenike osnovnih škola preko milijun kuna. Dječji su vijećnici upoznati sa statusom projekta izgradnje vanjskih bazena u Čakovcu, sa situacijom u vezi s izgradnjom školske sportske dvorane Osnovne škole Kuršanec te s mogućnošću postavljanja nove atletske staze na stadionu Mladost, što su projekti za koje Grad Čakovec intenzivno traži izvor financiranja, dok će obnova fontane u Perivoju Zrinskih biti završena na proljeće 2018. godine.

Znatiželjne vijećnike zanimalo je i može li se u školi otvoriti pekara, hoće li na vanjskim bazenima biti tobogana i ostalih sadržaja za djecu te kako će se riješiti problem „vrana u parku“, na što im je odgovoreno da je prodaja brze hrane i gaziranih pića u osnovnim školama zabranjena pedagoškim standardom, broj vrana nastojat će se smanjiti vjevericama, koje su im „prirodni neprijatelji“, a pri izgradnji vanjskih bazena vodit će se računa o tome da bude i sadržaja zanimljivih djeci.

U drugom dijelu sjednice dječji je gradonačelnik Lovro Horvat vijećnicima predložio plan rada za školsku godinu 2017./2018., iz kojeg valja izdvojiti nastavak provedbe dosadašnjih kvalitetnih projekata „Čitajmo svi, veliki i mali“, volontiranje u skloništu za životinje „Prijatelji“, rad na upoznavanju s dječjim pravima i obvezama u okviru dječjih foruma kao i suradnju dječjih vijećnika s vijećima učenika koja djeluju u svakoj od škola.

Nakon prihvaćanja Plana rada za tekuću školsku godinu dječji su se vijećnici uputili na Trg Republike kako bi sa svojim vršnjacima obilježili početak Dječjeg tjedna koji se i ove godine održava pod geslom „ljubav djeci prije svega“.

(dv)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*