Aktualni sat na Gradskom vijeću Grada Čakovca

DONOSIMO PITANJA VIJEĆNIKA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA KOJA SU POSTAVLJENA ČELNICIMA GRADA

Lana Rođak pitala je za razlog nedostatka prometne mladeži na prometnicama, drugo pitanje vezala je za azil za životinje”Prijatelji” između dviju željezničkih pruga i puta koji prolazi uz azil te neugodnosti od strane volontera azila koji zabranjuju korištenje tog puta. Pitala je i za parking iza bivšeg trgovačkog centra Betex koji je sada rezerviran samo za kupce te rasvjete u pojedinim ulicama na Jugu u Čakovcu.

Predrag Kočila izrazio je žaljenje što nema gradonačelnika koji je u Rusiji te naznačio  kršenje Zakona o dolasku Cirkusa s životinjama u grad. Pitao je, zašto kršite Zakon -članak 59. i što je u vama da radite protiv Zakona? Bili smo na listi gradova koji je protiv maltretiranja životinja, zašto sada to radite? Bio je na policiji na ispitivanju oko malverzacija u Čakomu pa ga interesira u kom smjeru to ide, s obzirom da on samo postavlja pitanja. Nadalje, pitao je zašto Međimurske vode uz novo digitalno očitovanje šalju građanima veće račune. Na kraju pitao je zašto na cesti od Totovca do Savske Vesi automobili, motori jure 200 km na sat i zašto se nešto ne poduzme.

Karolina Juzbašić pitala je kada će  se asfaltirati ulica Josipa Bajkovca u Savskoj Vesi. Sljedeće pitanje odnosilo se na loš izgled gradskih ulica i zelenih javnih površina, pitala je tko izdaje naloge za čišćenje istih i koliko. Pitala je tko označava vizualni identitet za trajanja kulturnih manifestacija. Nadalje pitala je tko je direktor TZ Grada Čakovca i zatražila financijsko izvješće.

Rada Magić pitala je u ime građana koji stanuju oko Vajde i koji žive stresno od urlika životinja u klaonici, brojnih šlepera koji dolaze, da se to pitanje razriješi.

Josip Varga ponovio je pitanje od ranije da Grad pripremi projekt za biciklističke staze u centru grada na koji je dobio šturi odgovor. Drugo pitanje je ostvarenje javnih programa u 2017. godini i dostava kartice konta. Radi se o klizalištu koje ima niz financijskih nejasnoća. Piše da je vrijednost 208.000 kuna pa prijevoz klizališta 26.400, podloga za klizalište 200.000 kuna, troškovi elek. energije i dolazimo do cifre oko 400.000 kuna troškova. Slijedom toga moram reći, a vidi se iz izvoda zapisnika da je vijećnica Emina Miri pitala gradonačelnika koliko će koštati klizalište. Gradonačelnik je odgovorio 23.500 kuna i kako smo odlično prošli. Za nekoliko mjeseci vijećnik Vrbanec pita koliko će biti troškovi klizališta, gradonačelnik šuti, a pročelnik Vugrinec odgovara 68.000. Molim odgovor i tražim cijelu karticu konta. I na kraju, zašto grad opstruira Zakon o socijalnoj skrbi i da se isti koji dobivaju pomoć ne uključe u rad na opće dobro.

Andreja Marić pitala je za košnju trave i uređenje koševa za smeće. Pitala je zašto se ne obnavljaju zebre. Pločnik na podvožnjaku prema Nedelišću također  je u lošem stanju i trebala bi sanacija.

Aleksandar Makovec upitao je pitanja direktorima javnih poduzeća. Prvo Čakom-u koji  je ranijih godina iskazivao dobit oko 450.000 do 480.000 kuna i pita zašto za prošlu godinu 144.000 kuna, zašto je to tako? Drugo pitanje kako i zbog čega Čakom nije u 100% vlasništvu grada. Tko je gruntovni vlasnik deponije? Grad ili Čakom. I na kraju što se radi na drvoredima koji nisu popunjeni.

Stanorad je iskazao prihod za 2017.g. je 640.000 kuna manja nego 2016. godine. Broj zaposlenih povećan sa 15 na 18, a dobit je sa 11.000 povećana na 75.000. U čemu je štos, da primijenim na svoje poduzeće. Čista nelogičnost!

Čakra je iskazala dobit od 46.000 kuna a istovremeno prima dotaciju od Grada. Netko tko iskazuje dobit na koji  plaća porez još prima dotaciju. Ta dobit nije iskazana u bilanci nego posebno. Što je ustvari prihod Čakre? Kako sam primijetio glavni prihodi su od pozitivnih tečajnih razlika. Koliko znam mjenjačnice imaju takve prihode. na kraju zatražio je jasnije i transparentnije bilance u kojima se zna što je što.

NAPOMENA:

Odgovore možete pronaći na linku Grada Čakovca https://www.cakovec.hr/web/odrzana-6-sjednica-gradskog-vijeca-grada-cakovca-2018/.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*