medjimurjepress@gmail.com

Automobili masovno izbjegavaju “ležeće policajce” ili uspornike!

Ležeći policajac je naziv za prepreku koja se postavlja preko uličnog kolovoza ili preko ceste kako bi se na tom mjesto natjeralo vozače da smanje brzinu. Ako se brzina ne smanji, automobil ili vozilo odskoči i dobro se protrese kad prelazi preko ležećeg policajca, što može dovesti do oštećenja donjeg dijela vozila.

Ležeći policajci obično se postavljaju u blizini škola, vrtića, predškolskih ustanova ili drugih objekata u kojima borave djeca i gdje ih je potrebno zaštititi od nesavjesnih vozača. Ležeći policajci u početku su se pravili od tvrdih materijala, obično od betona, ali se zbog održavanja, brzine postavljanja ili popravke sve više koriste elastični materijali, kao što je guma.

Nažalost, tako nisu razmišljali tvorci uspornika u ulici Josipa Bedekovića u Čakovcu. Visoki ležeći policajci oštetili su već mnoge automobile, a rezultat toga su utabani tragovi vozila  na zelenoj površini koji jasno govore o nastojanju vozača da zaobiđu uspornike.

Krajnje je vrijeme da se na prihvatljiv način saniraju tri ležeća policajca na tom mjestu koji ne samo da usporavaju, već štete svakom automobilu.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*