medjimurjepress@gmail.com

Čakovcu u Bruxellesu uručeno priznanje Europskog grada sporta

Na svečanosti u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu u utorak navečer neprofitna organizacija ACES Europe uručila je Čakovcu priznanje European City of Sport 2020 (Europski grad sporta 2020.)

Čakovečku sportsku delegaciju predvodio je gradonačelnik Stjepan Kovač koji je u govoru zahvale prilikom preuzimanja priznanja istaknuo da je Grad Čakovec uvijek vodio računa o potrebama udruga koje djeluju na njegovom području pogotovo o onima koje su vezane za sport i rekreaciju i to ne samo ulaganjima u infrastrukturu već i sustavnom podrškom njihovim aktivnostima. “Tu posebno ističem rad s djecom i mladima, financiranje stručnog rada sportskih trenera te poticanje rekreacije osoba treće životne dobi. Bilo je logično da se kandidiramo, ali i osvojimo titulu Europskog grada sporta. Ne gledamo na to samo kao na priznanje za dosadašnje aktivnosti, već kao i na podstrek da u svim narednim godinama budemo još bolji. Iz mota naslova čakovečke kandidature “Sport svima” vidljiv je smjer u kojem želimo razvijati sport na našem području, i za vrhunske sportaše i rekreativce, i za one najmlađe i one najstarije” rekao je Kovač.

Svečanosti su prisustvovali i hrvatski europarlamentarci, između kojih i Čakovčanka Sunčana GlavakGrad Čakovec kandidirao se za dobivanje titule Europskog grada sporta krajem prošle godine, a komisija ACES Europe posjetila je Čakovec u ožujku ove godine. Iako to nije uobičajna praksa, komisija je zbog izuzetnog zadovoljavanja zadanih kriterija par tjedana nakon toga dostavila rješenje Čakovcu o dobivanju titule. U Hrvatskoj prije Čakovca titulu European City of Sport dobio je samo Grad Sisak i to za 2019.

TOMICA JAKOPEC 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*