Čakovec domaćin 4. sajma sigurnosti i prevencije

U četvrtak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program 4. sajma sigurnosti i prevencije. Sajam će se u petak 22. rujna održati u Čakovcu.

Sajam su najavili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, načelnik Policijske postaje Čakovec Krešimir Jurčević i glasnogovornik Policijske uprave Međimurske Radovan Gačal.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika i predsjednica Vijeća za prevenciju Grada Čakovca Maria Medveda, u posljednjih četiri-pet godina, smanjuju se svi pokazatelji vezani uz stanje sigurnosti. Manje je krađa, provala, narušavanja javnog reda i mira te vršnjačkog nasilja. Organizacijom ovog sajma cilj je razmijeniti iskustva, ali i građanima pokazati kakve se sve preventivne akcije provode i planiraju na našem području. Vijeće za prevenciju Grada Čakovca, naglasio je Medved, provodi brojne akcije kojima su usmjerene na sve građane, a posebno mlade. „Alkohol nije cool“, „Cooliada“ su najpoznatije, no na inicijativu Vijeća za prevenciju, postavljeni su usporivači prometa kod škola svjetlosna signalizacija na prijelazima i križanjima, spremište za bicikle i još mnogo toga, rekao je, među ostalim zamjenik Medved.

Zamjenica župana Međimurske županije i članica Vijeća za prevenciju Međimurske županije Sandra Herman, istaknula je važnost ovakvih manifestacija za podizanje svijesti kog građana o važnosti preventivnih akcija usmjerenih prema smanjenju broja prekršaja i kaznenih djela. Vijeće za prevenciju Međimurske županije od početka sudjeluje u organizaciji

Sajma. Posebno je pohvalila mnoštvo programa i projekata koji su namijenjeni mladima te pozvala učenike osnovnih škola da manifestaciju svakako posjete.

Načelnik Policijske postaje Čakovec Krunoslav Jurčević istaknuo je policija odlično surađuje sa Gradom Čakovcem, posebice kod organiziranja preventivnih akcija. Iako građani policiju povezuju s represijom, upravo naša iskustva pokazuju da je prevencija puno učinkovitija. Otkad se provode ovakve akcije smanjuju se svi promatrani pokazatelji vezani uz kaznena djela, a ovakav sajam koji je jedinstveni u Hrvatskoj, prilika je da se građanima prezentira sve što se radi na tom području.

Program je predstavio glasnogovornik Policijske uprave Međimurke Radovan Gačal. U mnoštvu programa istaknuo je prezentaciju jedinice Specijalne policije PUM, zajednički vježbu vatrogasaca, civilne zaštite i HGSS-a, te vježba policijskih motociklista na priručnom poligonu.

Program počinje u 9:00, traje do 16:00 i to na Trgu Republike, ulicama Matice Hrvatske, i kralja Tomislava, te u Scheierovoj zgradi  i u Dom sindikata. U slučaju lošeg vremena, program se seli u sportsku dvorani I. osnovne škole u Čakovcu.

(dv)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*