medjimurjepress@gmail.com

Čakovec: Kontrolom počinje nadzor pridržavanja mjera sprječavanja širenja virusa

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulici i drugim javnim mjestima, Stožer civilne zaštite Grada Čakovca formirao je operativne snage koje će obilaziti grad i građane upozoravati da ostanu u svojim domovima.

U operativnim snagama bit će članovi policije i Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Hrvatske gorske službe spašavanja uz potporu gradskih službi, odnosno komunalnih i prometnih redara građane koje zateknu na ulicama u većim skupinama, upozoravat će na pridržavanje donesenih mjera. Onima koji se ogluše na upozorenje, slijedi novčana kazna.

Pripadnici Civilne zaštite i operativnih snaga prilikom postupanja moraju biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima Civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Grada Čakovca upozorava građane da ostanu u svojim kućama, te da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova. Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske mjere strogog ograničenja kretanja traju 30 dana.

PROČELNIK
UPRAVNOG ODJELA ZA DRUŠTVENE,
MEĐUNARODNE POSLOVE I ODNOSE S JAVNOŠĆU

David Vugrinec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*