medjimurjepress@gmail.com

Čakovečke mažoretkinje na ”Kostoski”- Međunarodnom festivalu u Ohridu

Čakovečke mažoretkinje su prošli tjedan od 17.08. do 21.08.2019. gostovale na ”Kostoski”- Međunarodnom festivalu Ohrid u Sjevernoj Makedoniji. Cilj ovog međunarodnog festivala na kojem nastupaju brojne folklorne grupe, zborovi, orkestri i mažoretkinje je prikazati kulturu, glazbu, nošnje, pjesme, kola i tradiciju različitih država diljem svijeta, a uz to i steći nova prijateljstva te upoznati sudionike s ljepotama Ohrida i Ohridskog jezera.

Uz Čakovečke mažoretkinje, koje su jedine u tom terminu održavanja festivala pronosile umijeće mažoret plesa i boje Grada, nastupili su i Buzavirag – Pecica, Vlastarele Orastiei i Ansamblul folcloric Sinca Noua iz Rumunjske te Vokalni ansambl Ad Hoc i Puhački orkestar DVD Domagović iz Jastrebarskog. Članice Čakovečkih mažoretkinja nastupile su sa pet zanimljivih koreografija koje su osmislile trenerice Smiljana Nedeljko, Iva Merdanović i Leona Posavec.

Uz tradicionalni mažoret ples, koreografiju s pomponima i rasplesane zastave posebno zapažen nastup bio je spektakl sa svjetlećim štapovima. Najmlađa članica, sa samo sedam godina, Mia Nedeljko očarala je publiku svojim solo nastupom Zvončice s kojim se plasirala i na europsko natjecanje u Italiji.

Grupne koreografije izvela je juniorska skupina Čakovečkih mažoretkinja u kojoj plešu Taša Gotal, Zara Nedeljko, Nika Kovačić, Ena Kovačić, Karolina Horvat, Anita Bulat, Franka Strnad, Emily Vuk, Katja Kolac, Leona Huzjak, Lorena Lajtman, Hana Pfeifer Kacian, Tara Vidović, Zita Miličević, Klara Golubić, Ana Marija Dančo i Tena Gotal.

Osim nastupa i veselog druženja s drugim sudionicima festivala, djevojčice su sunčano vrijeme iskoristile za razgledavanje grada, posjet različitim kulturnim znamenitostima i kupovinu suvenira. Jedno popodne odvojile su za kupanje u zabavnom vodenom parku dok su drugi dan otišle na izlet s brodom u Manastir svetog Nauma, razgledale znamenitosti i okupale se u Ohridskom jezeru. Putem su posjetile i Skopje.

Ovim putem Čakovečke mažoretkinje zahvaljuju ljubaznim domaćinima Kostoski turističkom birou na pozivu i ugodnom druženju na festivalu, Gradu Čakovcu i Turističkoj zajednici Grada Čakovca na svesrdnoj podršci te veseloj ekipi roditelja koja je podržala i pratila njihove djevojčice na nastupu u Ohridu!

SMILJANA NEDELJKO

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

  1. Gjoko Reply

    👍👍👍 super 🙂
    Lp Gjoko
    http://www.kostoski.mk

Leave a Reply

*