Čakovečke škole od danas u punom radnom pogonu

Povodom početka nove školske godine, danas je u I. osnovnoj školi Čakovec održana će se konferencija za novinare. O ulaganjima u školstvo i pripremama za novu školsku godinu te projektima koji će se provoditi u čakovečkim školama, govorili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i ravnatelj I. osnovne škole Siniša Stričak.

U osnovne škole u Čakovcu upisano je 302 djece, a ukupno nastavu pohađa 2659 učenika. Reprezentativan je to broj učenika sa samim vrhom u Hrvatskoj, kojima su osigurani nesmetani uvjeti za rad i učenje.  Osigurani su besplatni udžbenici,radne bilježnica, pisanke, bilježnica matematike, pomogači u nastavi, gotovosve ono što spada u obrazovni nadstandard -rekao je u uvodu gradonačelnik Stjepan Kovač i nastavio…. osiguran je za siromašne jedan topli obrok, produženi boravak za potrebite. Želim da se što više napravi u školi kako bi kod kuće roditelji bili oslobođeni obaveza i posvetili se druženju i komunikaciji s djecom. Izdvajati ćemo i dalje u nadstandard, jer obrazovanje je važna karika kojoj posvjećujemo vrijeme. Svima želim sretan početak nove školske, dobro učenje, jer od koljevke do groba, definitivno je najljepše đačko doba. Apeliram ovom prilikom na sudionike u prometu da paze na našu djecu, a Grad Čakovec osigurao je u prvih mjesec dana s policijom naše komunalne redare koji će pomagati u odlasku i dolasku iz škole svojim kućama.

Prva osnovna škola je najbolja po provedenim projektima koje organizira Grad Čakovec, ali i Europskim projekta, sa najviše učenika u Međimurskoj županiji. O samim mnogobrojim projektima i novim koji se planiraju, govorio je ravnatelj Siniša Stričak.

Zajedno s novinarima Kovač je obišao i nekoliko učionic au kojima se odvijala nastava i u neposrednom razgovoru s učenicima podijelio školska iskustva.

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*