Čakovečki amateri u Blagoevgradu

Grad prijatelj Gradu Čakovcu, bugarski Blagoevgrad, protekli je vikend proslavio Dane grada, a osim što je svečanostima prisustvovao i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa svojim zamjenikom Zoranom Vidovićem i suradnicima, u Bugarskoj su se predstavili i čakovečki kulturni amateri.

KUU Veseli Međimurci, KUD Žiškovec, Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić i Čakovečke mažoretkinje, zajednički su osmislili program te su na vanjskoj pozornici u središtu Blagoevgrada pokazali dio međimurske te hrvatske tradicije i kulture. Ženska vokalna skupina KUU Veseli Međimurci, pod vodstvom Lane Magdalenić Cvrtila nastupila je s međimurskim i hrvatskim popijevkama, a pratili su ih tamburaši Županijskog tamburaškog orkestra koji su uz nekoliko samostalnih izvedbi pratili i folklorni ansambl Veselih Međimuraca i KUD Žiškovec. Čakovečke mažoretkinje također su pripremile nekoliko atraktivnih koreografija. Tamburaše je za ovu priliku vodio Nikola Kraljić, a folkloraše Nikola Kotur. Mažoretkinje je vodila njihova voditeljica Smiljana Nedeljko uz suradnice Ivu Merdanović i Leonu Posavec

Inače, u dane vikenda, Blagoevgrad je bio domaćin Međunarodnog festivala dječjeg folklora koji je okupio brojne skupine iz okolnih zemalja, a na samom kraju nastupili su i čakovečki amateri. Nastup su zajedno podržali i pratili čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač te domaćin, gradonačelnik Blagoevgrada Atanas Kambitov.

Šezdesetak pjevača, plesača i tamburaša predvođenih predsjednikom Gradske zajednice kulture Nikolom Koturom, upoznalo je znamenitosti Blagoevgrada, ali i glavnog grada Bugarske, Sofije.

Odlična suradnja spomenutih gradskih udruga u kulturi, rezultirala je velikim koncertom kojeg će uskoro prilike imati vidjeti i čakovečka publika, a svi partneri najavljuju nove zajedničke projekte u kulturi.

Kristina Štebih

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*