Čakovečki prvašići učili o pravilnom ponašanju u prometu

Prvi tjedan nastave, vrijeme je kad se u Čakovcu tradicionalno održavaju preventivne akcije namijenjene učenicima prvih razreda. Njihov je cilj nove školarce upoznati s pravilima ponašanja u prometu te sigurnog kretanja pločnicima.

Organizatori akcije u Policijska uprava Međimurska i Autoklub Čakovec uz potporu Grada Čakovca, a provedene su dvije akcije – „Poštujte naše znakove“ i „Sigurno u školu sa HAK-om“.

Ove su se godine učenice i učenici prvih razreda osnovnih škola okupili na prometnom poligonu kod SRC „Mladost“ gdje su im djelatnici policije održali nekoliko predavanja o tome kako prepoznati karakteristične opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste, prepoznavanju znakova i slično.

Djelatnici Autokluba Čakovec pak su djeci dijelili bojanke, slikovnice, reflektirajuće trake, ruksake i ostali promidžbeni materijal iz kojeg mogu naučiti kako se ponašati u prometu.

Prvoškolce je na poligonu posjetio i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Pozdravljajući okupljenu djecu, rekao je da je vrlo važno naučiti se ponašati u prometu, znati prometna pravila te znakove. Bez obzira što su još uvijek mali, samim kretanjem po ulici, sudionik su u prometu te se na ovaj način uče prometnoj kulturi, ali i važnosti pridržavanja prometnim pravilima. Naglasio je važnost teoretske prometne nastave, ali i praktične koja je danas upriličena. Time svakako svi zajedno povećavamo sigurnost najmlađih sudionika u prometu.

Djeci su se obratili i načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač koji je tom prilikom naglasio kako u našoj županiji ima sve manji broj nesreća u kojima stradavaju djeca, čemu pridonose i brojne edukacije koje provodi Pu međimurska.

Sve prvašiće pozdravila je i predsjednica Autokluba Čakovec Darinka Tompoš.

(dv) (rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*