medjimurjepress@gmail.com

Čakovečko proštenje od petka do subote uz blagadna Gospe od Anđela

U čakovečkoj Gradskog vijećnici održat je konferencija za novinare na temu organizacije ovogodišnjeg čakovečkog proštenja, popularnog Porcijunkulova.

Na konferenciji je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač objasnio kako su nakon otkazivanja svih koncerata i radionica radi zaštite zdravlja građana, uslijedili brojni upiti izlagača kojima se izlzi u susret i koji će postaviti svoje štandove u centru grada. Bit će to Čakovečko proštenje na kojem će svoje proizvode izložiti 40 OPG-ova pretežno iz Međimurja.

Kovač je naglasio kako tijekom blagdana Gospe od Anđela neće biti tradicionalne procesije, već će se prema odluci crkve održavati samo mise, ovoga puta isključivo na hrvatskom jeziku.

Boška Ban Vlahek za koju je gradonačelnik rekao da više nije u funkciji zamjenice direktora TZ Grada Čakovca, već je na novom radnom mjestu u Saboru RH i nakon kojeg se vraća na staru funkciju, istakla je da će se uz štandove na proštenju pojaviti i ulični koji su se u velikom broju prijavili prvotno za održavanje Porcijunkulova.

Ivica Pongrac, voditelj odsjeka za komunalno i prometno redarstvo, naglasio je kako su izvršene sve pripremne radnje sa nadležnim službama za sigurnost građana, ali i epidemiološke mjere uz nadzor, kako ne bi dolazilo do neželjenih posljedica.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*