Čestitka povodom Međunarodnog dana žena

Povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, uputio je čestitku u kojoj stoji:

„Poštovane sugrađanke!

 Međunarodni dan žena nije samo još jedan praznik u nizu kojim se obilježavaju događaji iz prošlosti, već podsjetnik na stoljetnu borbu žena za ravnopravnošću. On nas podsjeća da su prava koja danas uzimamo zdravo za gotovo, izborena teškom i krvavom borbom, ali i upozorava da su ona i daje izuzetno krhka.

U današnjem društvu relativizira se sve, pa tako i stečena prava. Još uvijek postoje dijelovi svijeta u kojima su žene građani drugog reda, te gdje borbu za svoja prava često plaćaju zatvorskim kaznama, pa i životom.

 Zbog svega toga, svake godine ponovno moramo ponavljati da samo društvo u kojem su svi građani ravnopravni i s jednakim pravima može napredovati, te podsjećati da su tijekom povijesti za prava žena pali mnogi životi. Moramo govoriti i o tome da su žene kod nas još uvijek slabije plaćene od muškaraca, te da u našem društvu još uvijek postoje tradicionalni stereotipi o ulozi i mjestu žena u društvu.

Stoga, ovaj praznik podsjetnik je da se sva ljudska prava, među kojima je i pravo na spolnu ravnopravnost, moraju braniti i razvijati.

Sretan Vam Međunarodni dan žena!

gradonačelnik

Stjepan Kovač“

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*