Međimurje Press
Grad Čakovec

Danas još jedno posebno priznanje Gradu Čakovcu

Grad Čakovec je za ovu 2020. godinu ponovno od velikih gradova PRVI GRAD U HRVATSKOJ PO OBRAZOVNJU I DEMOGRAFIJI, što je bio i 2018.godine, a prošle treći.

Grad prijatelj djece i njihove budućnosti, maksimalno ulaže u razvoj obrazovanja, što mu se višestruko vraća, a to vide mnogi pa i oni koji su mu dali liderstvo u tom segmentu života. Među kriterijima natječaja bili su elementi kao što au izdvajanje grada po djetetu, što sve grad daje da bi mladi ostali u njemu, uvjeti njihovog školovanja, uvođenje novih mjera kao što je poticanje sugrađana za drugim djetetom za čije rođenje grad izdvaja 5.000 kuna, plaćanje dnevnog boravka u školama za one roditelje koji imaju više djece, brojne popuste za treće dijete, ali i isto tako besplatne udžbenike za sve, radne bilježnice, komplete za tehničko crtanje, likovne mape. Po učeniku je to cca 600 kuna, ili gotovo milijun kuna za sve.

U vrijeme kada se Proračun puni sve teže, kada ljudi ostaju bez posla, u gradu kažu da prije svega trebaju pomoći svojim sugrađanima, da im olakšaju suživot i poboljšaju kvalitetu života.

(rd)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja