Danas službeno najavljeno 53. Porcijunkulovo

ŠEST VRUĆIH DANA U GRADU ČAKOVCU OD 27.SRPNJA DO 02.KOLOVOZA

Predstavnici Grada Čakovca, TZ Grada Čakovca, crkve i sponzora, danas su u Vijećnici Grada Čakovca, službeno najavili nadolazeće 53. Porcijunkulovo. 

Kako se iz godine u godinu povećava interes za ovom manifestacijom, odmah na početku reći ćemo i ono najvažnije što zanima javnost.

Za koncerte na kojima će nastupiti HALID BEŠLIĆ, PRLJAVO KAZALIŠTE, KLAPA ŠUFIT, MIROSLAV ŠKORO, DANIJELA MARTINOVIĆ i PETAR GRAŠO, utrošiti će se 350.000 kuna. Kompletni trošak pokrivaju sponzori među kojima su: OTP banka, Zagrebačka banka, Coca-cola, Calsberg, Vajda, itd…

Manifestacija zamišljena kao sajam tradicijskih zanata vezan za crkveni blagdan Gospe od anđela, svake se godine svojim obujmom širila da bi danas stekla status velike turističke manifestacije u regiji. U 6 dana i ove će godine objediniti najbolje od svega što Međimurje nudi.

Glavna pozornica Porcijunkulovog dobila je novu lokaciju i to u Jezeru Starog grada, dok će na Trgu Republike i duž ulice Kralja Tomislava “carevati” više od 300 izlagača koji će nuditi svoje rukotvorine, autentične suvenire ili pak originalne načine izrade tradicijskih proizvoda.

Uz enogastronomsku ponudu u centru grada, ugostitelji pripremaju zabavne programe s naglaskom na mlade generacije, a svoje mjesto pronašla je i humanitarna akcija za najpotrebitije iz zajednice. U tu svrhu prodavati će se već tradicionalna gibanica, startasice, ali i oslikani kišobrani.

Uzinternetsku stranicu , www.porcijunkulovo.com instalirana je i aplikacija za pametne telefone “Porcijunkulovo” (podržava Android i IPhone uređaje), na kojoj možete pronaći sve o samoj manifestaciji i događajima oko nje.

Uz organizaciju brojnih dječjih pričaonica, igraonica, raznih prezentacija, izložbi, svakako vrijedi spomenuti i 12. Dječji festival MALI MEF koji ove godine ima međunarodni karakter s pjevačima iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Svima koji su udaljeniji od Čakovca, osiguran je popust od 40% za dolazak željeznicom. Popust se koristi od 27.srpnja do 3. kolovoza za povratne karte. Popust mogu ostvariti i slovenski državljani, a navodi se svrha putovanja, a na manifestaciji valja kartu ovjeriti pečatom organizatora u povratku. Popust se ne može korisiti na udaljenostima kraćim od 25 km.

U nedjelju 30.srpnja večernjom misom započinje i trodnevna priprava za blagdan Blažene Djevice Marije koju će pripovijedati fra Danijel Patafta. Svečana procesija dogoditi će se u srijedu 02. kolovoza, amisno slavlje predvoditi će ljubljanski nadbiskup mins. Stane Zore.

U skopu današnje prezentacije 53. Porcijunkulovog, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, uputio je zamolbu građanima koji žive u samom centru da imaju razumijevanja za događanja tijekom 6 dana manifestacije te pozvao građane da se priključe ovom najvećem događanju i uživaju u svekolikoj ponudi koju je pripremila ekipa iz TZ Grada Čakovca na čelu s Boškom Ban Vlahek.

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*