medjimurjepress@gmail.com

Dječje igralište na Sajmištu iduće godine

Novo stambeno naselje u istočnom djelu grada Čakovca vapi za dječjim igralištem, jer su mnoge mlade obitelji s djecom naselile taj dio grada. Bilo je to jedno od pitanja izgradnje ili renoviranja dječjih igrališta u gradu od stane vijećnika Josipa Požgaja (MDS) na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća.

Dogovorom tijekom izgradnje trgovačkog centra “Lidl” na Sajmištu,  Grad Čakovec ishodio je donaciju tog poduzeća od 20.000 kuna, upravo za izgradnju igrališta. Kako je spomenuo gradonačelnik Stjepan Kovač i njegova naknada za posao gradonačelnika, od kada je saborski zastupnik, odlazi na doniranje vezano uz djecu.

Ponukan objašnjenjem, osvrnuo se i na novinarski pismeni uput u Grad Čakovec jedne redakcije s traženjem njegove plaće. Kako je objasnio, njegov jedini poslodavac je Sabor Republike Hrvatske i to je upit za tu državnu instituciju te još jednom naglasio da u Gradu Čakovcu ne prima nikakvu naknadu.

Tijekom Aktualnog sata gradonačelnik je i pročitao Odluku Hrvatskog novinarskog društva nakon njegove reakcije na tekst u lokalnom tisku o novom automobilu koje vozi, navodeći da je tekst tendenciozan i netočan, jer auto nije na njegovo ime. Naime, odlukom Časnog suda Hrvatskog novinarskog društva, mjerom opomene kažnjena je urednica lista. Nadodao je kako bi bilo korektno pitati i njega bez obzira što se na taj način redakcija lista osvećuje gradu, funkciji gradonačelnika  i njemu osobno, zbog kako je rekao, uskraćivanja dotacije.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*