medjimurjepress@gmail.com

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanovec dobilo novo vozilo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanovec od srijede je bogatije za novo kombi vozilo. Ključeve u ruke predsjednika društva Bojana Hermana, predao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca te ujedno i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved. U prisustvu brojnih kolega vatrogasaca iz ostalih gradskih društava, u Ivanovcu je održana kratka svečanost primopredaje.

Vozilo je vrijedno 192.500 kuna, a Grad Čakovec trenutno otplaćuje još četiri takva kombija, za vatrogasna društva u Mačkovcu, Kuršancu, Novom Selu na Dravi i Štefancu. Vozilo je moderno te bogato opremljeno, a kako je prilikom predaje naglasio Mario Medved, iduće godine se nastavlja praksa osuvremenjivanja rada društava, pa će tako novo vozilo dobiti DVD Savska Ves, a 2021. godine na redu je DVD Šandorovec.

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca broji 20 članica, 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu. Svake godine jedan DVD dobije novo vozilo, a iz proračuna Grada se financira i oprema za rad. Tako je ove godine nabavljeno 30 kompleta izolacijskih aparata, po dva svakom društvu s područja Grada Čakovca. Ta se oprema koristi za obuku, osobito u simulatoru plamenih udara te za intervencije kod požara u zatvorenim prostorima. Obuke vatrogasaca za rad s dišnim aparatom su u tijeku.

Kristina Štebih

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*