Doživite Porcijunkulovo u Čakovcu

Na današnjoj pressici predstavljena je turistička manifestacija Porcijunkulovo 2015.

Gradonačelnik Stjepan Kovač šestodnevni program prezentirao je pomoću video prikaza s punktovima događanja, ali elektronskim aplikacijama s kojima će se moći služiti korisnici interneta, ali i androida kao novost ovogodišnjeg 5+1 sadržaja. Službena aplikacija biti će dostupna na App Store i Geoogle Play-u.  Pozvao je građane Čakovca da od 30.srpnja do 04. kolovoza budu dio manifestacije, ali i zamolio građane užeg dijela grada da istrpe akustiku koja će u te dane prevladavati. Posebno je naglasio humanitarne akcije za pomoć dijeci koje će se događati od samog početka manifestacije.

Fra Željko Železnjak gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana i župnik osvrnuo se na proslavu blagdana Gospe od Anđela -Porcijunkule, zapravo, trodnevnice u čast Gospe od Anđela. Trodnevnica započinje u četvrtak 30.srpnja a završava 2.kolovoza, kada će u 9,30 krenuti svečana procesija s misom u 10 sati koju će voditi varaždinski Biskup mons. Josip Mrzljak uz kamere Hrvatske televizije.

Voditeljica ureda TZ Grada Čakovca Boška Ban Vlahek apostrofirala je ovogodišnje izvođače koji će zabavljati publiku na Trgu Republike. Tako će u četvrtak 30.07. nastupiti KIĆO SLABINAC I TAMBURAŠKI ORKESTAR, u petak 31.srpnja GIBONNI & VLATKO STEFANOVSKI TRIO., subotu 01. kolovoza KLAPA RIŠPET,  nedjelju 02. kolovoza DRAŽEN ZEČIĆ, ponedjeljak 03. kolovoza ŽELJKO JOKSIMOVIĆ,  utorak 04. kolovoza NOVI FOSILI.

Uz obilje popratnih događanja kako na glavnoj pozornici, tako i ugostiteljskim objektima, pripremljeno je niz sadržaja i iznenađenja o kojima će Međimurje Press dnevno izvještavati i najavljivati. Glavnu ulicu grada krasiti će i ove godine kišobrani u daleko većem broju no prošle godine.

I važna napomena: Program je sufinanciran sredstvima EU, ali i mnogobrojnim sponzorima. Troškovi Porcijunkulovog ove će godine težiti preko pola milijuna kuna. Ulaz na sve programe je besplatan.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*