medjimurjepress@gmail.com

DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane održao Izbornu Skupštinu

U subotu 20.03.2021. u skladu sa epidemiološkim mjerama održana je redovna izborna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pustakovec-Buzovec-Putjane

Što se tiče dužnosnika društva, na novi mandat od 5 godina za predsjednika društva izabran je Mario Medved, za zamjenika predsjednika Marijan Medved, za zapovjednika Zvonko Knezić, a za zamjenika zapovjednika Kristijan Đurđek.

Na početku svog Izvješća, zapovjednik društva istaknuo je da će 2020 godina ostat upamćena kao godina velikih izazova i promjena, kao godina poslije koje više ništa nije isto kao prijašnjih godina i to ne samo u životima nas kao građana, nego i nas vatrogasaca.
Godinu je društvo započelo uobičajenim aktivnostima, odlascima na godišnje skupštine drugih DVD-a i udruga, stručno usavršavanje članova pa do čišćenja snijega, servisiranja opreme, održavanja sjednica UO i Zapovjedništva. Društvo je bilo domaćin obuke za Vatrogasca I klase, gdje su i članovi DVD-a sudjelovali i položili uspješno isto. To su bili Lana Remar, Jurica Horvat, Karlo Majcen i Simeon Novak. Obuku za Vatrogasca uspješno odradili i Alen Grabar i Leon Jeđut.
Uoči prošlogodišnje najavljene godišnje skupštine slijedi Lockdown nastavno na pandemiju Covid-19, te aktivnosti DVD-a dobivaju jednu potpuno novu dimenziju, tj. svode se na ophodnje kao pomoć PUM.

Posljedica prvog vala Korone je bila otkazivanje svih tadašnjih daljnjih skupština i ostalih aktivnosti koje su zahtijevale okupljanja većeg broja ljudi. Pa su tako odgođena sva gradska/općinska i Županijska natjecanja, pa kupovi i na kraju i Državno natjecanje za koje su se trebale pripremati članice Ženske „A“ ekipe društva.

No unatoč tome, nije da je društvo bilo sasvim nezaposleno. Imali su i 5 intervencija i to 4 tehničke (što dežurstva za neke manifestacije, što za slične potrebe – Brzinska utrka u gradu Čakovcu) te jednu manju požarnu kod Vrtnog centra u Putjanama.

U suradnji sa prijateljima vatrogascima iz Velike Britanije, društvo je uspjelo nabaviti vozilo Dennis Sabre iz 2003. godine, vozilo kojeg se ne bi postidjela niti neka JVP. Uz vozilo u Donaciji je stiglo i puno opreme. Što za osobnu zaštitu vatrogasaca i još više opreme za tehničke i požarne intervencije.
Članovi društva odradili su oko 500 sati dobrovoljnog rada na izgradnji Spremišta za navalno vozilo.
I na kraju ove neobične 2020 godine dogodio se i katastrofalan potres koji je pogodio Sisačko – Moslavačku županiju. I tu su se članovi odmah uključili. Prije svega sa skupljanjem humanitarne pomoći, a onda i odmah nakon nove godine i odlaskom 5 vatrogasaca iz DVD-a odmah poslije Nove godine, uoči Sveta 3 Kralja u Općinu Majur kod Hrvatske Kostajnice, gdje su pomagali unesrećenom stanovništvu u stvaranju minimalnih uvjeta za život.

Pri samom kraju Skupštine, svečano su dodijeljena i uvjerenja i spomenice:
Uvjerenja za položena zvanja primili su Alen Grabar i Leon Jeđut za zvanje ispitani vatrogasac, te Lana Remar, Jurica Horvat, Karlo Majcen i Simeon Novak za zvanje vatrogasac I. klase

Spomenicu za 10 godina djelovanja u vatrogastvu primili su Esad Huskić i Kristijan Đurđek.

Skupštini su se odazvali gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač koji je pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima, te naglasio da će grad Čakovec i nadalje brinuti za vatrozaštitu na svom području. Pohvale je uputio i zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj.

VZMŽ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*