Festival Ljeto u gradu Zrinskih 2019.

Od 28. lipnja do 13. srpnja

Što nas sve očekuje u dva tjedna događanja, najavili su danas na prigodnoj pressici pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec i Robert Lisjak iz Studija Dvije lije. Upravo je Studiju Dvije lije, već 16. godinu zaredom povjerena organizacija festivala, a kako je naglasio Lisjak, i ovogodišnji je program na tragu uobičajenog koncepta koji obuhvaća uspješne glazbenike, kazališne i filmske umjetnike.

Publika će tako uživati u 6 koncerata, 4 kazališne predstave i dvije filmske večeri, a novost je i Open air kviz pod nazivom „Čakovec – Grad znanja“, uz autora i voditelja Roberta Srneca. Od glazbenika tu su imena poput Putokaza, LET 3, Cinkuša, Psihomodo Pop, Zorana Predina i Jurice Pađena, a uz Kazalište Virovitica, Satiričko kazalište Kerempuh i Kazalište Knap, u kazališnom dijelu će nastupiti i domaći Kontrast teatar. Kraj već tradicionalne završne projekcije Internacionalne filmske radionice, u organizaciji čakovečke Škole animiranog filma, održat će se i večer Novog hrvatskog nezavisnog filma.

David Vugrinec naglasio je kako je iz proračuna Grada Čakovca, za ovogodišnji je festival izdvojeno 350.000 kuna, a važno je napomenuti da su svi programi za posjetitelje besplatni. Osim u atriju i jezeru Starog grada, programi će se odvijati i kod fontane u gradskom Perivoju Zrinskih te u Centru za kulturu.

U slučaju lošeg vremena, pravodobno ćemo izvještavati  o alternativnim zatvorenim lokacijama.

(dr)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*