Međimurje Press
Grad Čakovec

Grad Čakovec povećao iznose jednokratnih novčanih pomoći!

LIJEPA GESTA GRADA ČAKOVCA

U utorak je u Vijećnici Grada Čakovca održana Sjednica Komisije za dodjelu novčanih pomoći Grada Čakovca, prva u novom sazivu nakon održanih lokalnih izbora u svibnju 2021. godine. Na njoj se, između ostalog, raspravljalo i o mogućem povećanju iznosa jednokratnih pomoći sukladno prijedlogu gradonačelnice Ljerke Cividini.

Kako se u ovo izazovno vrijeme pandemije sve više naših sugrađana obraća za financijsku pomoć, Komisija je donijela Odluku o povećanju iznosa jednokratnih pomoći, i to sukladno broju članova kućanstva. Tako su novi iznosi, u odnosu na dosadašnje, veći za 300,00 do 500,00 kuna, ovisno o broju članova kućanstva. Za samca, umjesto dosadašnjih 500,00, jednokratna pomoć sada iznosi 800,00 kuna, što je iznos identičan iznosu zajamčene minimalne naknade za radno sposobnog samca propisan Zakonom o socijalnoj skrbi. Maksimalni iznos jednokratne pomoći, sukladno Odluci o ostvarivanju prava i usluga iz područja socijalne skrbi, iznosi 2.500,00 kuna, što je 500,00 kuna više u odnosu na dosadašnji maksimalni iznos jednokratne pomoći.

Grad Čakovec nastoji pratiti situaciju na terenu, posebno oko potrebe pomoći našim građanima koji su u riziku od siromaštva te im pomagati, posebno u izvanrednim situacijama poput trenutne pandemije, koja je velik broj ljudi ostavila bez izvora prihoda.

David Vugrinec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja