medjimurjepress@gmail.com

Gradovi Čakovec i Varaždin te FOI partneri u projektu

ABCitiES, projekt je sufinanciran iz programa Interreg u kojem kao partner sudjeluje Grad Čakovec, uz još dva hrvatska partnera – grad Varaždin i Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina.

Kroz projekt, pet europskih urbanih regija (Amsterdam, Atena, Manchester, Vilnius i gradsko područje Varaždin-Čakovec (Hrvatska) eksperimentira sa ABCE (Area Based Collaborative Entrepreneurship) odnosno “područjem temeljenim na suradnji”, koje podržava inkluzivni rast, suradnju i koheziju uz eliminaciju negativnih utjecaja globalizacije. Projekt je pokrenut kako bi se razmijenila iskustva i stekli dublji uvidi za razvijanje učinkovitijih instrumenata politike te stimuliranje sličnih inicijativa u svrhu stimuliranja rasta poslovanja i inovacija te stvaranja pozitivnog poslovnog okruženja.

“Područje temeljeno na suradnji” znači da poduzetnici surađuju putem suvlasništva u objektima ili u tehnologiji, utječu zajednički na tržište svog urbanog područja, poboljšavaju zajedničke javne prostore i slično.

ABCitiEs istražuje kako razvijati nove vrste poduzetničkih zajednica koje potiču rast poslovanja i inovacije te stvaraju atraktivnije lokalno poslovno okruženje.

Vodeći partner je Amsterdam University of Applied Sciences (HvA) koji će uz podršku partnera u slijedeće četiri godine provesti europsku studiju o tome kako se politika može strukturirati na način da poduzetnici koji surađuju u urbanim područjima dobivaju optimalnu podršku.

U tu svrhu odobreno je ukupno 1,59 milijun eura iz Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju.

(d)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*