Gradski vijećnici – pitanja i odgovori aktualnog sata

Andreja Marić postavila je sljedeće pitanje: Ima li kakvih novosti u vezi gradnje Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu?

Stjepan Kovač odgovorio je: Traži se način na koji će se financirati gradnja Centra za odgoj i obrazovanje. Idući tjedan je sastanak sa ministrom Barišićem da se taj projekt uvrsti u proračun za sljedeću godinu. Pokušat će se nešto izvući i iz EU fondova.

Lana Remar postavila je pitanje, obnavljaju li se dječja igrališta na području grada Čakovca?

Stjepan Kovač odgovorio je da se svake godine obilaze igrališta na području Grada Čakovca te da se zamjenjuju potrgana igrala. U pregovorima smo s jednim poduzetnikom koji bi donirao sredstva za izgradnju igrališta na području juga Čakovca. Isto tako postavit će se sprave za vježbanje na jugu Čakovca i u perivoju. U vrtićima također ćemo postaviti nova igrala.

Josip Požgaj čestitao je svim ženama Dan žena, a zatim postavio pitanje u kojoj je fazi izrada alternativnog pravca u Novom Selu Rok?

Mario Medved odgovorio je da je pokrenuta izgradnja alternativnog puta, koja je pri samom kraju. U ponedjeljak će se već moći koristiti.

Tomislav Vrbanec postavio je tri pitanja za GP Stanorad d.o.o.: Prvo: Ima li GP Stanorad d.o.o. podatke s koliko zgrada firma Planetaris sudjeluje u energetskoj obnovi? Drugo: U kojoj je mjeri vraćen novac zbog neodgovornog poslovanja prethodnog upravitelja odnosno koji je točni podatak o vraćenom novcu zgradama? Treće: Ima li gospodin Mađarić ikakvu savjetodavnu funkciju u izboru onih koji će izvoditi energetsku obnovu zgrada? Zatim je postavio pitanje gradonačelniku: Kolika je šteta zbog izljeva 400 l glikola na području čakovečkog klizališta i koliko je to koštalo Grad odnosno koliko je i kako kompenzirano?

Stjepan Kovač odgovorio je: Klizalište je bila jako dobra i korisna ideja, za vrtićku i školsku djecu, za djecu zimskog kampa gdje je oko 500 djece bilo na klizalištu. Lokacija gdje je bilo klizalište sanirat će se. Za izljev tekućine krivi su vandali, a troškove toga snosio je vlasnik klizališnog prostora.

David Vugrinec priključio se odgovoru i istaknuo da su troškovi oko klizališta 68.000,00 kuna. Stjepan Kovač je potom dodao da su ti troškovi kompenzirani sa porezom koji se plaća po rješenju o korištenju javne površine i rekao da će mu se dostaviti pisani podaci o tome kolika je ta kompenzacija.

Emina Miri postavila je dva pitanja zamjeniku gradonačelnika Mariu Medvedu: Prvo: U kakvom je stanju parkiralište kavane i kada će se to sanirati? Drugo: Kada će se uvesti rasvjetna tijela u ulici Ivana Sokača u Čakovcu?

Mario Medved odgovorio je na: Prvo pitanje: Kreće se sa radovima. Drugo pitanje: Što se tiče javne rasvjete, iskoristiti će se stupovi od križanja u Vukovarskoj i postaviti nova rasvjetna tijela.

Miroslav Novak pitao je što je sa prostorima bivšeg MTČ-a u Čakovcu?

Stjepan Kovač odgovorio je da je prostor koji je bio godinama u derutnom stanju prodan javnim nadmetanjem na koji se mogao javiti tko je želio. Na toj lokaciji potrebno je donijeti Urbanistički plan uređenja, što će biti dostavljeno na sjednicu Gradskog vijeća. Potom ide javna rasprava i nadam se da će sve poći u reći jer Čakovec zavrjeđuje zatvorenu tržnicu.

Damir Matotek komentirao je rezultate natjecanja na Nacionalnom programu sigurnosti prometa na cestama gdje su odbijeni projekti na rotorima u Savskoj Vesi i u Ivanovcu.

Mario Medved prokomentirao je izjavljeno i istaknuo da je Grad Čakovec u Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama nominirao projekat rekonstrukcije nadvožnjaka u Čakovcu, ali prijedlog nije prihvaćen. Ministar Orepić obećao je do kraja ovog mjeseca doći u Grad Čakovec vezano uz tu problematiku. Što se tiče rotora koje je spomenuo vijećnik Matotek, radi se o projektima isključivo državnih cesta.

Josip Varga postavio je pitanje vezano uz eksploataciju ugljikovodika na području Grada Čakovca, konkretno misli na novoizgrađenu plinsku stanicu između Mačkovca i Slemenica te ga zanima je li Grad Čakovec pokrenuo aktivnosti za dobivanje određene naknade?

Ivica Pongrac odgovorio je na pitanje i naveo da su o tome u INU u nekoliko navrata slani dopisi, na terenu su bile inspekcije, ali odgovora nema.

Marijana Fabić Rusak postavila je pitanje: S obzirom da su u Međimurskoj županiji u porastu oboljenja od karcinoma, moli Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Međimurskoj županiji da na svojim web stanicama i putem medija objavi kakvo je pravo stanje u Međimurskoj županiji, s posebnim osvrtom na Grad Čakovec? Zatim je postavila pitanje da li je Grad Čakovec sudjelovao u kakvim projektima prevencije oboljenja od karcinoma, koji su to projekti i što se planira ubuduće? Potom je postavila pitanje za ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta: Što se radi u Pučkom otvorenom učilištu da bi se zaposlile tzv. ranjive skupine vezano uz natječaj Ministarstva turizma, je li se Pučko otvoreno učilište javilo na natječaj? Zahvalila se predsjedniku Gradskog vijeća, gradskim vijećnicima i stručnim službama i novinarima za dobru suradnju u proteklom četverogodišnjem razdoblju.

Stjepan Kovač odgovorio je da je Grad Čakovec uključen u brojne projekte za prevenciju karcinoma, ali rekao je vijećnici da će o tome koji su to projekti i koliko je sredstva dodijeljeno, dobiti u pisanom obliku.

Mario Zamuda odgovorio je da se taj projekat priprema. Vode se razgovori sa poslodavcima kod kojih bi potencijalni korisnici bili na praktičnom radu i kod kojih bi se kasnije mogli zaposliti.

Đuro Bel postavio je dva pitanja: Prvo: Zašto je i kako Grad Čakovec promijenio svoju poslovnu banku? Potom je istaknuo da će dostaviti prijedlog da se jedna ulica u Gradu zove po pokojnom počasnom građaninu Ljubi Kuntariću. Zatim je zamolio da se promijene pločice na kojima se izlizali nazivi ulica. Isto je tako zamolio da se na čakovečkom Jugu preko puta osnovne škole ponovno postavi ploča s kartom. Drugo: Kako gradonačelnik stoji s putnim nalozima na relaciji Čakovec – Zagreb?

Stjepan Kovač odgovorio je na prvo pitanje da za promjenu banku nije potrebno raspisati natječaj. Nova banka ponudila je bolje uvjete. Složio se s prijedlogom da se jedna nova ulica nazove po pokojnom Ljubi Kuntariću.

Krunoslav Bedi zahvalio se gradonačelniku za uplatu donaciju uređaj za magnetsku rezonancu. Potom je postavio četiri pitanja: Prvo: Može li se dobiti neka statistika vezano uz rad sadašnjeg Gradskog vijeća? Drugo: Što je sa projektom vrtovi Ivanovca? Treće: Je li Grad Čakovec kupio aplikaciju e-redar? Četvrto: Može li se što napraviti protiv vandalizma na kantama za otpad?

Ninoslav Šipoš odgovorio je na drugo pitanje: U vezi vrtova Ivanovca odlučivat će se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. DPU tog dijela trebat će staviti van snage.

Ivica Pongrac odgovorio je na treće pitanje: Projekt e-redar bio je u testnoj fazi, bilo je 100- tinjak prijava, pokazao se dobrim i vjerujem da će se predložiti njegova kupnja.

Stjepan Kovač odgovorio je na četvrto pitanje: Radi se sve što je u našoj mogućnosti, različitim metodama.

Jurica Horvat naveo da će se vijećniku dostaviti statistika o radu Gradskog vijeća.

Dražen Blažeka izrazio je nezadovoljstvo radom zimske službe misleći pritom na rad koncesionara. Zatim se priključio ranijem pitanju kada će se uvesti javna rasvjeta u Sokačevoj ulici?

Ivica Pongrac odgovorio je na pitanje da je ishođena građevinska dozvola, raspisan postupak javne nabave, po odabiru izvođača radovi mogu početi, vjerojatno još ovaj mjesec. Što se tiče zimske službe, naveo je da koncesionari čiste i za druge općine. Istaknuo je da se čišćenje snijega obavlja po zacrtanom planu zimske službe. Naravno da su moguće nepravilnosti, ali i vremenske prilike ove zime bile su specifične.

Denis Šarić priključio se problematici zimske službe te uputio kritiku da je čakovečki jug bio okovan ledom tri tjedna. Građane ne zanima s kim je ugovoreno i kako je ugovoreno. Građane zanima očišćeni parking i ulica. Ove godine to je bila katastrofa.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*