Gradsko vijeće Čakovca danas održalo 14.sjednicu

Današnja 14. Sjednica Gradskog Vijeća Grada Čakovca započela je traženjem vijećnika Dražena Blažeke (HSLS) da se na dnevni uvrsti i točka rasprave o gradskom poduzeću Stanorad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naime Blažeka je prema iščitanim podacima revizije, uočio dug od 3 miljuna kuna, napomenuvši kako je situacija preozbiljna i alarmantna i da bi Stanorad po tim pokazateljima mogao u stečaj ili likvidaciju. Nakon kraćeg “ubjeđivanja” postignut je koncenzus s predsjednikom Vijeća i gradonačelnikom, da se krajem rujna sazove tematska sjednica Gradskog vijeća s jedinom točkom dnevnog reda vezana za Stanorad.  

U nastavku sjednice na aktualnom satu vijećnici su postavljali pitanja ponajviše iz domene prometa u Gradu Čakovcu-izvođenju radova, iscrtavanju zebri, regulaciji prometa, parkiranje.

Vijećnik Predrag Kočila sugerirao je veća ulaganja grada u prigradsko naselje Mihovljan, Maja Međimurec interesirala se oko izgradnje škole u Ivanovcu, a neka pitanja odnosila su se na Čakomove vrećice za zeleni otpad koje su sa 120 litara zmijenjene s 80 litarskim i slabije kalitete pa sve do pitanja o instaliranju socijalne samoposluge u Čakovcu i programa za Procijunkulovo.

Gradonačelnik Stjepan Kovač odgovarajući na ova potonja, naglasio je kako će se ovogodišnje 51. po redu Procijunkulovo trajati dan duže no prošle godine, s naznakom “50+1”. Nastupiti će Kićo Slabinac, Giboni, Klapa Rišpet s Ivom Amulićem, Dražen Zečić, Željko Joksimović i Novi Fosili.

Što se tiče socijalnog dućana, rekao je kako se aplicira na fondove u visini 190 milijuna kuna i to za prostore bivše vojarne, koja bi uz samoposlugu trebala postati dom i za udruge, ali ujedno i hostel, zapravo kompletan društveni centar koji zadovoljava potrebe Grada Čakovca.

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*