U Gradu Čakovcu potpisani ugovori o stipendiranju studenata

ČAKOVEC VODEĆI GRAD U HRVATSKOJ PO BROJU STUDENATA

U čakovečkoj Gradskog vijećnici, s održano je danas  javno potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata u akademskoj godini 2017/2018.

Ugovore je u ime Grada Čakovca potpisao gradonačelnik Stjepan Kovač. Pozvani su bili studenti uz pratnju roditelja koji se školuju na fakultetima na kojima se obrazuju za deficitarna zanimanja i koji su ostvarili pravo na izravnu dodjelu stipendije.

Tom prilikom Kovač je naglasio:

“Od 2000.godine Grad Čakovec stipendira svoje studente i od tada njih 900 je diplomiralo. Svake godine iz proračuna za tu namjenu izdvajamo 2,5 milijuna kuna, a trenutno stipendiramo 353 studenta. Kao što znate, svojedobno se pričalo kako Međimurje ima nisku stopu obrazovanja, međutim situacija se posljednjih godina s stubokom promijenila. Sve više mladih ljudi studira i želeći steći visoka obrazovanja na različitim fakultetima. Danas, s obzirom nabroj stanovnika i po raspoloživoj statistici ČAKOVEC JE PRVI GRAD PO BROJU STUDENATA U HRVATSKOJ. Svima njima želim da uspješno završe fakultet i da se naravno nakon toga zaposle na području Grada Čakovca”.

Egon Rešetar, student četvrte godine biotehnologije, naglasio je kako mu stipendija od 800 kuna znači jako puno, jer mu roditelji nisu u mogućnosti dati džeparac još od početka studiranja. Stipendiju će kako kaže koristiti za osnovne potrepštine i hranu. Posebno se zahvalio Gradu Čakovcu u ime svih studenata kojima je uz ovi novčanu pomoć uveliko olakšano studiranje.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*