medjimurjepress@gmail.com

Idući tjedan privremena regulacija prometa na nadvožnjaku u Kalničkoj ulici

Radovi na obnovi nadvožnjaka kreću u sljedeću fazu

Dana 22. ožujka 2019. godine potpisan je Ugovor s tvrtkom „Geotehnika“ d.o.o. o obnovi nadvožnjaka u Kalničkoj ulici u Čakovcu. Rok za izvršenje radova je 145 dana od uvođenja u posao, odnosno prve dvije faze obnove trebale bi završiti do kraja srpnja ove godine.

Tijekom travnja obavljen je velik dio radova na sanaciji naglavnih greda stupova i pripadajućih dijelova glavnih nosača i upornjaka. Ovi radovi će se nastaviti i tijekom svibnja, posebno na dijelu nadvožnjaka koji prolazi iznad željezničke pruge.

Prema planu, slijedeći tjedan počinju radovi na 2. fazi obnovi kolničke konstrukcije, naravno ukoliko ne bude kiše. Zbog radova na uklanjanju postojećeg asfalta promet preko ovog važnog čakovečkog prometnog objekta odvijat će se otežano, uz privremenu regulaciju prometa. Naime, već u ponedjeljak postavit će se privremena semaforska signalizacija, koja će promet od utorka preko nadvožnjaka naizmjenice propuštati, jer će za promet će biti otvorena jedna prometna traka.

Mole se građani za razumijevanje i strpljenje, te da ukoliko je moguće, koriste zamjenske prometne pravce. U slučaju kiše, početak radova i privremena regulacija prometa odgađaju se za prvi suhi dan.

Da podsjetimo, ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.948.411,25 kuna, a novac za ovu investiciju osiguran je u Proračunu Grada Čakovca za 2019. godinu.

PROČELNIK
UPRAVNOG ODJELA ZA DRUŠTVENE,
MEĐUNARODNE POSLOVE

I ODNOSE S JAVNOŠĆU

David Vugrinec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*