Izdvojeno s Aktualnog sata 8. sjednice Gradskog vijeća Grada Čakovca

Vijećnica Andreja Marić pitala je kada će se postaviti reflektori na nogometnom igralištu NK Sloge, ali i uputila pitanje o obnovi porušenih stabala u Perivoju Zrinskih, ali i ostalih dijelova grada.

Mario Medved rekao je da je izgrađen elektroenergetski projekt, nabavljeni su stupovi, a do proljeća bi rasvjeta trebala biti puštena na igralištu. Stjepan Kovač  odgovorio je o sadnji stabala.  Ove jeseni, rekao je da će se  s prvim mrazovima saditi nova stabala prema pravilima struke. U Perivoju s prestankom vegetacije posaditi će se 41 novo stablo 118  te 3000 zeljastih trajnica. U  ostalim dijelovima grada 68 stabala od toga u ulici A.Starčevića 15 kineskih javora, u Franje Punčeca 12 novih stabla koje podnose gradske uvjete 10 američkih tulipovca i dva graba.

Josip Varga već treću sjednicu tražio je odgovor na izvršenje proračuna za 2017. godinu te odgovor na pitanje na što je potrošeno preko 3 milijuna kuna pod stavkom javnih manifestacija,  a osobito vezano uz troškove klizališta. Kako je rekao, od pročelnika je dobio odgovor za 2018. koji nije tražio.

Stjepan Kovač rekao je da je  zakup klizališta verificiran Sporazumom  i da je cijena klizališta 32.000 kuna i da je u prvom objašnjenju u grubo pogriješio samo za sedam tisuća kuna. Ovaj model je dobar, jer mnogi brojni gradovi plaćaju za ta klizališta preko 250 tisuća kuna. Dođite u naše prostore, imate na raspolaganju sve dokumente, radi se transparentno. 

Marina Miri pitala je u kojoj je faza postavljanje led rasvjete posebno u ulici Luja Bezeredija i dali se razmišlja o promjeni signalizacije Travničke i Mihanovićeve zbog čestih nesreća.

Pročelnik Dražen Barić naglasio je kako je putem natječaja potpisan ugovor s izvođačem radova u kojem piše da 19.11. počinje postavljanje led rasvjete, a završiti 23.12. 2018.godine. Što se tiče prometa mora se razgovarati s policijom. 

Lana Remar pitala je o dogradnji dizala na Knjižnici “Nikola Zrinski” cijna, i zaokruživanje financijske konstrukcije.

Ugradnja dizala u vrijednosti je 307.000 kuna, od čega se dio financira od strane Ministarstva kulture od 150.000 kuna, a planiran završetak je 15. studeni. Ostatak bi trebali podmiriti Grad i županija zajedno, odgovorio je Kovač.

Karolina Juzbašić upitala je tko osmišljava vizualni identitet grada. I koja je uloga Odbora. Drugo pitanje je bilo tko je direktor Turističke zajednice Grada Čakovca.

Pročelnik Ninoslav Šipuš odgovorio je da će poslati pismeni odgovor. Gradonačelnik pak je objasnio da se nitko nije javio na natječaj direktora koji je raspisan u svibnju. Kroz koji mjesec isti će ponoviti. 

Ljerka Cividini  pitala je da li može dobiti na uvid  ugovor koji je gradonačenik potpisao u vrijednosti 12.5 milijuna kuna za javnu rasvjetu, jer u tome ne vidi nikakvu uštedu ako će se vraćati isti kroz 10 godina. Pitala je i o natječaju za direktora Stanorada i po kojim kriterijima je odabran s obzirom na uvjet od 5 godina na rukovodećim radnim mjestima.

Gradonačelnik je odgovorio da valjda čovjek ispunjava uvjete, ali da se obrati direktno direktoru. Dođite i provjerite računice javne rasvjete vidite izračune, dokumentaciju i porazgovarajete se stručnim zaposlenicima.

Aleksandar Makovec pitao je o opstanku židovskog groblja kao urbanog spomenika, jer se već tu pokapaju drugi ljudi. Da li je moguće da Čakom uzme pravo prvokupa i da otkupi grobna mjesta na tom djelu. Pitao je i da li u Čakovcu postoji katastar drveća kao trajnih nasada.

Odgovor na prvo pitanje dobiti će pismenim putem. Pročelnik Dražen Barić je odgovorio da postoji katastar koji se ažurira svaki mjesec.

Radovan Kavran pitao je da li se mogu postaviti ležeći policajci u Zagrebačkoj ulici zbog mnogobrojne djece koji prelaze cestu, drugo u ulici Dragutina Tadijanovića ne postoji javna rasvjeta i treće, ulica kod novog Lidla kad pada kiša stoje nakupine vode i nema nikakvih slivnika.

Na treće pitanje odgovorio je Dražen Barić istaknuvši da će već idući tjedan započeti radovi na odvodnji u kanalizaciju,a ostala dva odgovora vijećniku će biti dostavljena pisanim putem.

Josip Zorčec pitao je i tražio pisani izvještaj svih prihoda i rashoda za Porcijunkulovo. Drugo, rekao je kako se na displeju Centra za kulturu svašta reklamira osim Zrinske garde.

Dobio je potvrdan odgovor gradonačelnika.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*