medjimurjepress@gmail.com

Izgradnja zajedničke infrastrukture u Poslovnom parku Međimurje

POČETNA KONFERENCIJA

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici danas je održana početna konferencija projekta „Izgradnja zajedničke infrastrukture u Poslovnom parku Međimurje, na dijelu Gospodarske zone Istok – sjeverni dio u Čakovcu“.

Na konferenciji su govoriti gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač,  Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, predstavnici SAFU-a, zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović te izvođača radova Đurkin i Tegra.

Kako su novinari izviješteni od strane Velimira Pavlica projekt je ukupno vrijedan 12.407.676,56, a sufinanciran je na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. (KK.03.1.2.03.0016) u iznosu od 10.000.000,00 kuna.

Gradonačelnik Stjepan Kovač naznačio je kako se radi o gospodarskoj zoni na kojoj već djeluju dvije tvrtke i koja će dobiti novih 18 potpuno uređenih parcela s kompletnom infrastrukturom. Završetak uređenja očekuje se do kraja ove godine. Kako je rekao, upita investitora već ima i to je veliki korak naprijed. Naša je želja na tom prostoru dobiti visokokvalitetne proizvodne industrijske djelatnosti koje će otvarati nova radna mjesta. Napomenuo je da je danas Čakovec veliko gradilište, grad ima nikad manje nezaposlenosti, grad koji se naseljava za razliku od trendova u drugim gradovima i županijama Hrvatske.

Ministar Darko Horvat napomenuo je da samo kvalitetno radno mjesto, mjera koja može zadržati ljude. Ova investicija Ministarstva gospodarstva i Grada Čakovca upravo ide u prilog toga. Rekao je da se  u Hrvatskoj trenutno gradi 59 industrijskih zona ili inkubacijskih jedinica. Sve četiri aplikacije na natječaju koje su stigle iz  Međimurja prošle su pa i ova u Čakovcu s maksimalnih 80% sredstava. U Međimurju Ministarstvo gospodarstva usmjerilo je investicijska ulaganja u Kotoribu, Nedelišće, Prelog i Čakovec. Prvi sljedeći investitor u Poslovnom parku Međimurje imati će uređenu poduzetničku infrastrukturu i vrlo brzo će dobiti sve dozvole za građenje.

Nakon održane konferencije za novinare, u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca, održano je predavanje o uspješnim ženama poduzetnicama, o čemu je referirala Franciska Šopar Četković iskaknuvši nesrazmjer u zapošljavanju i nagrađivanju žena u proizvodnim procesima. Istaknula je vrijednost žena poduzetnica nadasve u većinskom zapošljavanju a vezano uz međimurske tvrtke Bernarda, Xenia Desing i Anna.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*