Javno okupljanje u Čakovcu zbog neprimjerenog ponašanja Ministarstva gospodarstva

PROSVJED ISPRED POGLAVARSTVA GRADA ČAKOVCA

Djelatnici Peveca u Čakovcu predvođeni sindikalnim povjerenikom i koordinatorom Sindikata trgovine Hrvatske Eugenom Perićem okupili su se danas ispred Poglavarstva Grada Čakovca kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i upozorili na neprimjereno ponašanje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta prema djelatnicima koji već mjesecima čekaju da im se omogući rad.

Gotovo 50 zaposlenika Peveca čeka na otvorenje prodajnoga centra i početak rada u Čakovcu. No, zbog sustavnih, neshvatljivih odluka Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta prodajni centar Pevec već mjesecima čeka na otvorenje, a djelatnici na svoj posao.

Prema riječima koordinatora Sindikata trgovine Hrvatske Eugena Perića neshvatljivo, gotovo maćehinsko je ponašanje Ministarstva prema radnicima kompanije koja ima gotovo 1700 zaposlenih, redovito ispunjava sve svoje obveze, uplaćuje u državni proračun, kontinuirano zapošljava, radnicima isplaćuje plaće kao i niz drugih materijalnih pogodnosti.

„Već mjesecima Ministarstvo gospodarstva ignorira utvrđenja nadležnog prvostupanjskog tijela pogodujući interesima stranog trgovačkog lanca, a da apsurd bude veći naš poslodavac Pevec ga ne može iseliti iz svog objekta. Neshvatljivo nam je ponašanje „našeg“ ministarstva koje ne želi prihvatiti stvarno stanje stvari, osobito da strani trgovački lanac za korištenje objekta koji je u vlasništvu Peveca nema nikakav ugovor niti drugi pravni osnov korištenja. Ministarstvo gospodarstva nema sluha za 50 zaposlenika te nam nije jasno zašto nisu pravedni i ne žele sagledati stvarno stanje“ – izjavio je koordinator Sindikata trgovine Hrvatske Eugen Perić.

Inače, zaposlenike i koordinatora Eugena Perića danas je primio i čakovečki gradonačelnik, ujedno i saborski zastupnik gospodin Stjepan Kovač koji je obećao kako će upoznati širu javnost oko cijele problematike. Kazao je kako mu je neprihvatljiva činjenica da 50 zaposlenika u Čakovcu ostane na ulici ako se problem uskoro ne riješi te zbog toga što institucije nisu sposobne riješiti problem JYSK – PEVEC.

Kompanija Pevec pak, zbog ne otvaranja prodajnoga centra svakodnevno gubi značajan novac.

(E.P.)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*