Još jedna u nizu donacija Grada Čakovca

Danas je u prostorima ravnateljstva Županijske bolnice Čakovec, održana svečanost dodjele novčane donacije Grada Čakovca ovoj središnjoj međimurskoj zdravstvenoj ustanovi. Riječ je o novcima s kojima će se nadograditi telemetrijski sustav s prijemnim antenama na Odjelu za nefrologiju s hemodijalizom, endokrinologiju i dijalektologiju na postojeći sustav u Koronarnoj  jedinici i odjelu kardiologije.

Donaciju je ravnatelju Županijske bolnice Čakovec Robertu Grudiću i pročelnici Službe internističkih djelatnosti Andreji Marić, uručio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Kako je tom prilikom istaknuo, do ove donacije došlo je na inicijativu dr. med. Andreje Marić, inače vijećnice u Gradskom vijeću Grada Čakovca, a temeljem usmjerenosti Grada prema podizanju životnog standarda na svim područjima. „       Grad Čakovec ima zakonsku obvezu brinuti se o zdravstvu na svom području. Osim sufinanciranja udruga civilnog društva koje su u svom djelovanju usmjerene prema zdravstvu, ovakvim konkretnim donacijama želim našim sugrađanima, ali i svim korisnicima ove ustanove omogućiti najsuvremeniju dijagnostiku te dobivanje najboljih terapija.“, rekao je Kovač. Također, ova oprema omogućit će povećanje standarda u našoj bolnici, ali i poboljšanje kvalitete usluge, ali i uvjeta rada zaposlenih liječnika.

Zahvaljujući se na donaciji, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grubić naglasio je da u Bolnici žele stvoriti regionalni centar za liječenje kardiologije. Ovaj uređaj koristit će pacijenti cijele bolnice, a ne samo konkretnog odjela. Također, ova donacija pokazuje smjer u kojem se naša bolnica razvija. U proteklih godinu dana imali su 400 intervencija koronografije, što su jedni od najsloženijih zahtjeva. To pokazuje da je ova ustanova odlično ekipirana i dobro opremljena, rekao je, među ostalim ravnatelj Grudić.

Pročelnica Službe internističkih djelatnosti Andreja Marić rekla je da je 50 do 60 posto intervencija vezanih uz srčane bolesti. Srčano žilne bolesti veliki su zdravstveni problem danas u svijetu, a ovo unaprjeđenje uređaja omogućit će da i pacijenti 2. kata odjela 24 sata koriste postojeći sustav u koronarnoj jedinici.

Inače, ovo je samo još jedna u nizu donacija Grada Čakovca ovoj zdravstvenoj ustanovi. Prema riječima gradonačelnika Kovača, Grad će i ubuduće na ovakav način pomagati opremanje Županijske bolnice.

(dv)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*