Još o srušenom divljem kestenu

PARKU ĆEMO VRATITI STARI SJAJ

Nevrijeme koje je zahvatilo Čakovec, samo je dokaz svega onoga što se u svrhu revitalizacije Perivoja Zrinskih radi. Dugi niz godina nije se ništa činilo na tretiranju drveća – rekao je danas novinarima gradonačelnik Stjepan Kovač.

Sve to ne znači da ćemo drastično ruštiti drveća kao što neki predviđaju. Kao što je poznato imali smo Javnu raspravu na kojoj smo zaključili da neće biti nepotrebnog rušenja, iako je ovo drvo koje je palo, a naizgled izgledalo zdravo, najbolje ilustrira  upozorenja struke.

Stojim iza stava da trebamo ukloniti još neka stabla, prvenstveno zbog sigurnosti građana i svih oni koji prolaze parkom. Napominjem, prvenstveno ćemo drveća tretirati, a ako to neće dati rezultate, onda rušiti.

Kad dođe vrijeme za sadnju sigurno ćemo postaviti više drveća nego se dosada uklonilo. Tu je još i onaj projekt vrijedan 300 tisuća eura koji smo prijavili u svrhu revitalizacije s kojim bi zasadili veliko drveće kako se to radi vani, od desetak metara. Park će i dalje imati onaj sjaj kakav je imao- zaključio je Kovač.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*