medjimurjepress@gmail.com

Kampovi judo, atletika i radiogoniometrija

Školski praznici idu prema kraju, a s njima i projekt Zajednice sportskih udruga Čakovca Ljetni kampovi „Svaki tjedan sport jedan“. No, do početka nove školske godine ostalo je još dva tjedna, a taj period čakovečki školarci mogu iskoristiti za dolazak na sportske kampove.

Ovog, posljednjeg tjedna u kolovozu, na izbor imaju čak tri kampa. Jedan od najposjećenijih kampova tijekom cijelog ljeta je i kamp iz atletike. 70-tak dječaka i djevojčica mogu se, pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera, okušati u kraljici sportova. Ove godine polaznici atletskog kampa imaju i jednu privilegiju – prvi mogu isprobati saniranu atletsku stazu na stadionu Sportsko rekreacijskog centra Mladost. Kamp provodi Atletski klub Međimurje, a trener Aleksandar Žbulj je zadovoljan odazivom koji je nešto veći nego prošle godine. „Atletika je opet in i to vidimo ne samo kod natjecatelja već i kod rekreativaca. A naš sport posebno vole djeca“ izjavio je. Govoreći o obnavljanju atletske staze izjavio je kako su u tijeku još fini završni radovi pa zbog toga neće moći odraditi neke planirane aktivnosti poput skoka u vis, ali polaznici kampa će sigurno uživati.

Nedaleko od SRC Mladost u dvorani Streljane kamp iz džuda provodi naš jedini džudo klub, Judo klub Zrinski. Voditeljica kampa Ksenija Vabec kazala je kako svaki početak učenja ove borilačke vještine započinje s padovima. „Djeca moraju znati kako pasti što im ne koristi samo u džudu već kasnije u životu drastično smanjuje ozljede. Nakon padanja idemo s tehnikama na parteru poput držanja i zahvata. Prema kraju tjedna idemo prema pravilnom učenju bacanja“ izjavila je.

A da i nakon Porcijunkulovog u Perivoju Zrinski bude živo ovog tjedna pobrinuo se Radio klub Međimurje koji provodi kamp iz radiogoniometrije. Kako je objasnio trener Vladimir Vinko radiogoniometrija je sportsko – tehnička disciplina gdje san površini od 9 km2 traži pet odašiljača. „Mi ovdje u Perivoju Zrinski provodimo manju verziju našeg sporta. Sudionike smo podijeli u grupe u kojima jedna traži tri odašiljača, a druga radi na orijentaciji“ izjavio je dodavši kako sport ima svoje specifične rekvizite poput radiogonimetra (prijemnik), slušalica, kompasa, karte i sata. „Imat ćemo i malo natjecanje, nagradit ćemo medalja troje najboljih u traženju odašiljača sa prekrivenim očima, odnosno na slijepo“ završio je Vinko.

TOMICA JAKOPEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*